Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Március 05. 09:51, kedd | Helyi

Nehéz Napok könnyebben - Nők napja a Flesch központban

Nehéz Napok könnyebben - Nők napja a Flesch központban

„Period poverty”, vagyis: menstruációs szegénység – a BBC videója indította el Angliában azt a kampányt, mely azóta Európa több országában is befogadásra talált.

„Zoknit és papírzsepit használtam” – kezdi a beszámolóját Tricia Chapman arról, hogyan oldja meg az ember lánya, ha nincs pénze tamponra vagy betétre. Angliában állítólag több ezer nő nem engedheti meg magának, hogy tampont vagy betétet vásároljon. Napvilágot látott a tény, hogy ez a probléma, nem csak Angliára érvényes. Magyarországon is több kampány indult útjára, ilyen volt a #nemluxustáska# kampány, mely január 31-én ért véget.

Más tollával nem illik ékeskedni, viszont a jó ötleteket hasznos követni, tovább fűzni, átvenni. Főleg abban az esetben, ha a kezdeményezés jó célt szolgál. Ebből eredt az ötlet a mosonmagyaróvári Család és KarrierPontban, hogy egy olyan problémára hívjuk fel elsősorban nőtársaink figyelmét, mely napi, hétköznapi, és szemérmességből, vagy alapvetőségéből adódóan nem kap súlyához mérten hangot.

Használt ruhát, játékot, plédet, tartós élelmiszert szerencsére könnyen és sokan adományozunk. De kevesen gondolunk arra, hogy az utcán élő, vagy mélyszegénységben lévő, akár anyaotthonokban, krízisszállásokban, gyermekotthonokban lakó lányok, nők, miként oldják meg nehéz napjaikat. Ez egy alapvető szükséglet, melyet az intézményi keretek között mégis számszerűsített szabályok között előre meg kellene határozni.

A mosonmagyaróvári Krízisambulanciával közös kampány a CIKLikUS-krízis nevet kapta, ennek égisze alatt várják az adományokat a Nők Napja a Flesch Központban című rendezvényen március 9-én 14 órától. Az adományok szétosztásáról a Krizisambulancia gondoskodik. A szervezők arra kérik a rendezvényre érkező hölgyeket, hogy hozzanak magukkal egy csomag egészségügyi betétet, tampont, amivel felbecsülhetetlen mértékű segítséget nyújtanak nehezebb körülmények között élő társaiknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.