Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 19. 02:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: MKCSE

Mosonszolnok, mint lehetőség

Mosonszolnok, mint lehetőség

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club életében fontos szerepet játszik az utánpótlás, ezért a vezetők és a szakmabeliek igyekeznek több vonalon is erősíteni a „hátországot”.

A klubnál szeretnének jó kapcsolatot kialakítani a környékben működő egyesületekkel. Ennek első állomásaként Bognár Róberték Mosonszolnokon jártak.

„Több dolog is amellett szólt, hogy először Mosonszolnokkal vegyük fel a kapcsolatot – kezdte mondandóját Bognár Róbert.- Korábban ez a település volt az MKC otthon, ráadásul a felnőtt csapat vezeti az NB II-es bajnokság Észak-Nyugati csoportját. Komoly munka folyik Mosonszolnokon és úgy gondolom, hogy ha elkezdünk együtt dolgozni és együtt gondolkodni, azzal mindkét fél jól járhat.”

Az első látogatás alkalmával még nem hangzottak el konkrétumok, most csak a lehetőségekről esett szó.

„Abban maradtunk, hogy mindkét fél átgondolja, mi legyen a következő lépés. Mosonszolnokon nagyon nyitottak voltak, de ez nem csoda, a két klub amúgy is baráti viszonyt ápol. Az együttműködésnek az lenne a lényege, hogy a két klub segítse egymást. A legügyesebb mosonszolnoki fiataloknak így lenne továbblépési lehetőségük egy profi klubba, sőt a tanulmányaikat is itt folytathatnák Mosonmagyaróváron. Szeretnénk összegyűjteni a környék legtehetségesebb kézilabdázóit és kinevelni belőlük a jövő NB I-es játékosait. Emellett persze segítenénk a másik klub utánpótlását, és azt, hogy a korosztályok versenyezni tudjanak. Ha kell játékost adunk kölcsön, ha kell tornát rendezünk.”

„Szeretnénk folytatni a környékbeli klubok felkeresését, de az is lehet, hogy inkább meghívjuk őket Mosonmagyaróvárra. Várhatóan a következő egyesület a lébényi lesz, amellyel felvesszük a kapcsolatot” – zárta sorait Bognár Róbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.