Városlista
2018. január 19, péntek - Sára

Hírek

2018. Január 09. 20:54, kedd | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két játékosa is magyar állampolgársági esküt tett a Városházán

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club két játékosa is magyar állampolgársági esküt tett a Városházán

2018. január 9-én ünnepélyes keretek között tette le a magyar állampolgársági esküt Bízik Boglárka és Bízik Réka, mindketten a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club játékosai.

A hivatalos ceremónián a himnuszt követően Dr. Árvay István polgármester olvasta fel az eskü szövegét, melyet a kézis lányok hangosan megismételtek.

Az eskütétel utáni köszöntő beszéd is érzelmes hangulatvételben folytatódott:
„Legyen meg Önökben a képesség, mely eddigi életük határon túli és inneni élményeit építően és meghatározóan kovácsolja össze. Tudjanak erőt meríteni hagyományainkból, gazdagítani környezetünket, kultúránkat!”

A testvérek 2017 nyarán kezdeményezték honosítási kérelmüket, mivel mind a ketten életvitelszerűen is Mosonmagyaróvárhoz kötődnek. Mint elmondták: a nagyszüleik is magyar állampolgárok, Szlovákiában is magyar tannyelven tanultak, majd Magyarországon folytatták tanulmányaikat. Megtiszteltetés és meghitt pillanat számukra, hogy a mai napon végre hivatalosan is magyar állampolgárokká váltak.

A honosítás sportkarrierük szempontjából is meghatározó lépés. A mosonmagyaróvári kézilabda klubnál több éve játszanak eredményesen és a közeljövőt is ennél a csapatnál tervezik, a felnőtt korosztályt erősítve.


Annál a csapatnál, mely egy emberként állt most is mellettük, hiszen a tagok kivétel nélkül jelen voltak a jeles eseményen.

Ezek érdekelhetnek még

2018. Január 18. 11:25, csütörtök | Helyi

Ne égessünk szemetet a kazánban!

A tűzre dobott háztartási hulladékok nagymértékben szennyezik környezetünket és károsítják egészségünket, emellett könnyen életveszélyes állapotokat idézhetnek elő otthonunkban

2018. Január 18. 10:42, csütörtök | Helyi

Magyar Kultúra Napja a Cselley-házban

A magyar kultúra napján a zenéé lesz a főszerep a Cselley-ház dísztermében.

2018. Január 17. 12:39, szerda | Helyi

Összefoglaló a Pályaválasztási és álláskeresési információs napról - videó, képgaléria, interjú

2018. január 16-án került megrendezésre Mosonmagyaróváron a második Pályaválasztási és álláskeresési információs nap.

2018. Január 17. 00:00, szerda | Helyi

Felhívás a szavazatszámláló bizottsági tagok megválasztására

Mosonmagyaróvár Város Helyi Választási Irodája szavazatszámláló bizottsági feladatokat vállaló, mosonmagyaróvári lakóhelyű választópolgárok jelentkezését várja