Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 17. 09:00, vasárnap | Helyi

Moson Modell Show - eredményhirdetés ma délután!

Moson Modell Show - eredményhirdetés ma délután!

Huszadik alkalommal kerül megrendezésre idén áprilisban a több, mint 1500 modellt felvonultató szakkiállítás. A szervezők idén azonban további meglepetésekkel is készülnek.

Mivel a rendezvény már rég túllépte a helyi modell-kiállítás kategóriát, ezért Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata úgy döntött, az idén saját szervezése alá vonja a 33 ország résztvevői nevezésével induló versenyt.

E mellé pedig olyan kulturális és gasztronómiai programokat kínál, amely a családdal érkező versenyzők és érdeklődők számára is élvezetes és hasznos kikapcsolódást nyújthat.

Idén először lesz például Gasztro-placc, mely a helyi ízeket vonultatja fel valamint most debütál a "Gyerkőc-katlan" néven kialakított játszóház.

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület nevében Egresi András a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: ahogy véget ér az idei rendezvény, már el is kezdik szervezni a következő év szakmai rendezvényét. Ezért is örültek annak a hírnek, hogy az idei év kapcsolódó programjait Mosonmagyaróvár Város vállalta magára, azon belül is a Flesch Károly Nonprofit Kft. áll idén a teljes lebonyolítás hátterében.

Nagy szükség van az összefogásra, mert így nagyobb koncentráció jut a szakmai feladatok szervezésére - emelte ki beszámolójában Egresi András.

Az esemény beharangozóján jelen volt Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere, aki szintén kiemelte a rendezvény jelentőségét. Mint mondta - A szervezeti átalakításra azért volt leginkább szükség, hogy a város minél professzionálisabb módon ki tudja szolgálni az ide látogató turistákat, érdeklődőket. A huszadik alkalommal megrendezett makett-kiállítás sorozat ugyanis egy olyan fontos esemény, amely méltón képviseli városunkat nemcsak az ország, hanem a nemzetközi színtereken is. Április harmadik hétvégéjén ugyanis Európa összes országából érkeznek hozzánk a kiállítók és azok családtagjaik. Célunk, hogy ebből hosszútávon is profitáljon Mosonmagyaróvár!

Végezetül Gráfl Szabolcs, a Szigetköz Turizmusáért Egyesület elnöke egy mini Octoberfest-hez hasonlítva a városi rendezvényt emelte ki a legfontosabb előszezoni esemény jelentőségét.

Itt kell megemlítenünk a köszönetnyilvánításokat is:

Köszönet illeti a Széchenyi István Egyetemet, hogy idén is az eddig megszokott patinás környezetben fogadhatja a város a szakmai kiállítókat, így méltó helyszínt biztosítva az értékes makettek kiállítására.

Valamint kiemelt köszönet illeti a Winkler Villamosság vállalkozást is, akik vállalták, hogy a rendezvény megkezdéséig kicserélik a kiállítótér nem megfelelő világítását!

Április 16-án és 17-én mindenkit szeretettel várnak a szervezők a XX. Moson Model Show-n és kiegészítő rendezvényein.

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.