Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Augusztus 27. 07:34, hétfő | Helyi
Forrás: Hasznos hírek

Módosult a KRESZ

Módosult a KRESZ

A kormány, más közlekedési tárgyú kormányrendeletekkel egyidejűleg, módosította, pontosította a KRESZ egyes rendelkezéseit.

A kormány, más közlekedési tárgyú kormányrendeletekkel egyidejűleg, módosította, pontosította a KRESZ egyes rendelkezéseit azzal a céllal, hogy az előírások elsősorban ne a szankcionálásra adjanak alapot, hanem a közlekedés biztonságát javítsák az érthető és betartható követelmények meghatározásával - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Már augusztusban hatályba lép a várakozási tilalom enyhítése: az út menti ingatlan előtt a behajtást akadályozva parkolók nem bírságolhatók, ha a megálláshoz az ingatlan tulajdonosa - vagy az azzal rendelkezni jogosult személy - hozzájárult.

A KRESZ idén szeptembertől érvényes módosítása egyértelműen kimondja, hogy tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni és az ellenőrzés eredményét befolyásolni. E szabály célja, a sebességellenőrzés meghiúsítására alkalmas lézerblokkolók további terjedésének megakadályozása. Az új szabályozás ugyanakkor megengedi az ellenőrzést előrejelző eszközök alkalmazását.

További újdonság a torlódásoknál alkalmazandó biztonsági folyosó szabályozása. Szeptembertől a két vagy több sávos autópályákon és autóutakon közlekedőknek - torlódáshoz érve - a legbelső sávban balra, míg a többi sávokban szorosan jobbra kell húzódniuk.

A KRESZ egy ma is hatályos rendelkezésének pontosításával - baleset vagy egy gépkocsi kigyulladása esetén - a nem érintett járművek vezetői is kötelesek lesznek a tőlük elvárható módon segítséget nyújtani. Ehhez a rendelkezésükre álló elsősegélynyújtó felszerelést vagy tűzoltó készüléket kell használniuk vagy átadniuk.

MTI

Címkék: kresz, módosult

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.