Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Február 11. 19:49, vasárnap | Helyi
Forrás: Nolato Magyarország

Miért támogatja a Fehér Ló Sakkegyesületet a Nolato? - videóval

Miért támogatja a Fehér Ló Sakkegyesületet a Nolato? - videóval

2018. február 10-én, az V. FUTURA Sakk Karnevál megnyitóján, ünnepélyes keretek között írták alá a NOLATO főszponzori megállapodást.

A Nolato Magyarország Kft. felelősen gondolkodó, társadalmilag érzékeny vállalkozásként aktívan támogatja az értékes helyi közösségi kezdeményezéseket, különösen az oktatást, a gyerekek és fiatalok képzését, fejlesztését.

A sakk, az egyik leghatékonyabb képességfejlesztő eszköz, amelynek segítségével a gyerekeket az óvodáskor végén, iskolás kor elején be lehet vezetni a tudatos ismeretelsajátítás világába. A sakkozás, jótékonyan hat az értelmi képességek, a megértést és a problémamegoldást biztosító gondolkodás fejlődésére. Emellett értékes nevelő-fejlesztő ereje, személyiségformáló hatása is, a sakkjáték tanulásának-gyakorlásának kedvező hatása van a gyermekek egész intellektuális fejlődésére. Ezért mondtunk gondolkodás nélkül igent a Fehér Ló Sakkegyesület megkeresésére és lettünk az egyesület főszponzora. Egy olyan helyi kezdeményezés mellé állunk ezzel, amely gyermekeknek teremt minőségi elfoglaltságot, ráadásul olyan területen, ami a mai, gyorsan digitalizálódó világban egyre jobban felértékelődik – mondta el dr. Meleg Norbert a Nolato Magyarország Kft. vezérigazgató-helyettese.

Mire használja a támogatást a Fehér Ló Sakkegyesület?

A Fehér Ló Sakkegyesületet 4 évvel ezelőtt azért hoztuk létre, hogy népszerűsítsük a sakk sportágat és lehetőséget biztosítsunk a sakkot kedvelő felnőttek és fiatalok számára a szervezett keretek közti gyakorlásra és versenyzésre.

Tagjainknak csaknem 90 százaléka gyermek és fiatalkorú. Nagy hangsúlyt helyezünk az utánpótlás nevelésre, és arra, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedhessenek ezzel az értékes sporttal, ami jelentős mértékben fejleszti a képességeiket. Egyesületünk technikai hátterével az elmúlt években megteremtettük Mosonmagyaróvár két általános iskolájában az iskolaidőben történő ingyenes sakkoktatást.

Nagy segítség számunkra a Nolato Magyarország Kft. főszponzorrá válása. A támogatás segítségével utánpótlás csapatunkat szeretnénk megerősíteni, növelni szeretnénk a versenyre járók számát és további iskolákat tervezünk bevonni a sakk népszerűsítésére, emellett óvoda kupát is tervezünk indítani – mondta el Lobitz Ákos, elnök.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.