Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Április 11. 10:03, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Micsoda??? Elvonóra küldtek egy kábítószerbarlangban talált pitont

Micsoda??? Elvonóra küldtek egy kábítószerbarlangban talált pitont

Elvonóra szállítottak egy Sydney környéki börtön állatrehabilitációs központjába egy pitont, amelyet egy rendőrségi akció során találtak egy kábítószerbarlangban.

Az ausztrál igazságügyi minisztérium kedden közölte, hogy a piton hat hétre került egy új-dél-walesi börtönbe, amelyben elítéltek gondoskodnak a rászoruló állatokról. Az óriáskígyót a börtön vadállatok számára létrehozott gondozóközpontjában detoxikálták és ápolják.

A rehabilitációt felügyelő Ian Mitchell szerint a piton szervezetébe metamfetamin vagy jég (kristályos metamfetamin) jutott be a bőrén keresztül, és időbe telik, amíg felgyógyul.

"Ki kell várni, amíg a drog eltűnik a szervezetéből, de pár hónap alatt már sikerült megnyugtatnunk, és most már ismét rendesen táplálkozik" - mondta Mitchell.

A Sydney közelében fekvő Windsorban létrehozott állatgondozó központban a biztonsági szempontból erre alkalmas rabok rehabilitációja keretében működik a program, amelynek résztvevői etetik és gondozzák, enyhébb betegségek estén pedig ápolják is a hüllőket.

A program részvevői úgy érezhetik, hogy felelősek valamiért, és fontos munkát végeznek, ami segíthet nekik a szabadulásuk utáni beilleszkedésben - magyarázta a program egyik irányítója.

Az elmúlt évben 40 kígyót, 15 gyíkot és öt teknőst gondoztak a rabok. A gyógyult állatokat a központ átadja az illetékes állatvédelmi hatóságoknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára