Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Május 08. 19:15, hétfő | Helyi
Forrás: mkcse.hu

Mi kell a bennmaradáshoz?

Mi kell a bennmaradáshoz?

Egyszerű a válasz, minimum négy pont. Megszerezni azonban már nem lesz olyan könnyű…

Pénteken a Kispestet fogadja az MKC, ahol egyértelműen a győzelem a cél. A piros-feketék már elbúcsúztak az NB I-es bajnokságtól, sőt az is biztos, hogy az utolsó helyen zárják a 2016-2017-es szezont. A pénteki meccsen mindenképpen győzni kell, mert ha ez nem sikerül, akkor nincs miről beszélni.

A Mosonmagyaróvári Kézilabda Club még négy mérkőzésen lép pályára a szezon végéig: a Kispest elleni találkozóról már volt szó, majd két idegenbeli túra következik. Elsőként a friss Bajnokok Ligája győztes Győri Audi ETO KC otthonában vendégeskedünk majd, ezután pedig az Érddel játsszunk. Végül május 27-én a Dunaújváros ellen zárjuk az aktuális szezont hazai pályán. Nehéz sorozat elé nézünk, és egyik meccsen sem mi vagyunk az esélyesek. Sőt, csoda kellene a pontszerzéshez…

A bennmaradás kiharcolásához tehát bravúr kellene, és az, hogy a Kisvárda ne szerezzen kettőnél több pontot a hátralévő három meccsén. Ez pedig nehezen elképzelhető, hiszen a várdaiak sorrendben az MTK fogadják, majd Békéscsabára látogatnak, végül pedig a Budaörs ellen hazai pályán zárják az NB I-et. Mindhárom közvetlen rivális ellen győzelmi esélyekkel lépnek pályára.

Pont egyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, és sajnos ebben az összevetésben mind a Kisvárdával, mind a Budaörssel szemben rosszabbak vagyunk.

Az alsóház állása:

10. Siófok – 22 meccs – 16 pont

11. Budaörs – 23 meccs – 15 pont

12. Kisvárda – 23 meccs – 12 pont

13. MKC – 22 meccs – 11 pont

14. Kispest – 23 meccs – 4 pont

A hátralévő meccsek:

Siófok: - FTC (otthon), - Budaörs (o), - Győri Audi ETO KC (idegenben), - Kispest (i)

Budaörs: - Siófok (i), - Vác (o), - Kisvárda (i)

Kisvárda: - MTK (o), - Békéscsaba (i), - Budaörs (o)

MKC: - Kispest (o), - Győri Audi ETO KC (i), - Érd (i), - Dunaújvárosi Kohász (o)

Kispest: - MKC (i), - Alba Fehérvár (o), - Siófok (o)

Nem lesz tehát könnyű a hajrá, sőt elég távol került a csapattól az NB I-es tagság megőrzése. Ettől függetlenül szorítsunk a lányoknak a folytatásban is!

HAJRÁ MKC!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.