Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. November 13. 13:45, péntek | Helyi

Megnyílik a BágerRing szombaton

Megnyílik a BágerRing szombaton

November 14-én, szombaton megnyílik a BágerRing a futók előtt.

A korlátozó intézkedések miatt elmarad a BágerRing avatása és az erre az alkalomra meghirdetett futóverseny is. Tekintettel arra, hogy az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása – így a futás is – azonban engedélyezett, az üzemeltető Városüzemeltető és Fenntartó Kft. a rekortán futópályát 2020. november 14-étől megnyitja a futók számára - tudatta Dr. Árvay István polgármester, a közösségi oldalán.

A pályafelület védelme érdekében a VÜF Kft. pályahasználati etikettet állított össze, mely a pálya mentén kihelyezésre került. A Báger tó megközelítése az eddig ismert belépési pontokon lehetséges, azonban a VÜF Kft. a szabályok betartására kér mindenkit, mert a pálya sérülése esetén a bejutást korlátozni fogják.

Az 1.100 méter hosszú létesítmény minden korosztály számára kellemes és hasznos időtöltést biztosít. Az első mosonmagyaróvári atlétikai futópálya rekortán felületű. Ezt az anyagot kifejezetten futásra tervezték. Rendelkezik azzal a keménységgel, mely a profi futók számára fontos a sebességhez, de rugalmasságának köszönhetően mégis ízületkímélő. A pálya sportolásra vagy futás céljára kizárólag megfelelő sportcipőben használható. Utcai cipőben, szöges cipőben, magas sarkú cipőben, illetve egyéb, sportolásra alkalmatlan cipőben tilos közlekedni rajta. A pályán és közvetlen környezetében tiltott kerékpározni, rollerezni, görkorcsolyázni, gördeszkázni, egyéb járművel közlekedni, dohányozni és állatot sétálni is.

A használattal kapcsolatban felmerült kérdés esetén közvetlenül a VÜF Kft-hez kell fordulni (Tel.: 96/577-490).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.