Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Október 05. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Megkezdődött a népszámlálás

Megkezdődött a népszámlálás

2011. október 1-jétől október 16-ig 40 ezer számlálóbiztos látogatja végig a háztartásokat Magyarországon.

Interneten is kitölthetőek a lakás- és személyi kérdőívek, az adatközlés 20-30 percet vesz igénybe. Legutóbb 2001. február 1-jén volt hazánkban népszámlálás, a Központi Statisztikai Hivatal az akkori adatokat igyekezett aktualizálni az adatszolgáltatási csomagok kijuttatásához. A bevallás anonim, ellenben mindenkinek kötelező.

A KSH munkatársai minden esetben igazolják magukat.

"A statisztikai hivatal által adott igazolvánnyal, névre szóló igazolvánnyal keresem fel a lakókat a népszámlálás ügyében, melyet a személyi igazolványommal még kiegészítek" - mutatja a győri Román Kinga. Mint mondja, elsősorban az idősebbek igénylik, hogy a számlálóbiztos segítsen nekik a bejelentőlapok kitöltésében. A szombati volt a személyes adatgyűjtés első napja.

Román Kinga népszámláló, Győr: "Valaki azonnal szeretné kitölteni velem együtt, van, aki tisztában van az internetes lehetőséggel, és ezt választja, ha 16-ig nem sikerül teljesítenie, akkor arról tudomást szerzek, és akkor felkeresem őket. Van, aki pedig egy másik időpontot kér, hogy akkor keressem fel az együtt kitöltésre."

Az emberek többsége úgy látja, hasznos információkkal szolgálhat a népszámlálás.

Sípos Ildikó: "Szerintem nagyon sok információ áll rendelkezésre az emberekről az APEH-nál, mindenféle okmányaink vannak, úgyhogy szerintem ez olyan nagy dolgot nem fog adni, azt, hogy hányan vagyunk, biztosan nem, de az egyéb kérdésekből szerintem egy csomó mindent lehet összegyűjteni, ami ezen a kérdőíven van, abból lesz egy kép az emberekről, akik itt élnek."

"http://www.enepszamlalas.hu/ oldalon a következőt látjuk: egy nagyon rövid tájékoztató, és minden fontos tudnivaló szerepel itt az internetes kitöltéssel kapcsolatban" - mutatja az október 16-ig tartó akció internetes elérhetőségét Nyitray József. A statisztikai hivatal Győr-Moson-Sopron megyei vezetője szerint a hibák elkerülése végett érdemes megvárni, amíg mindenhova eljutnak a népszámlálók.

Nyitray József igazgató, KSH Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága: "Ami gondot jelent az eddigi tapasztalatok alapján, hogy az útmutatót nem olvassák el sokan, és elkezdik kitölteni azt az egy személyi kérdőívet, ami az adatszolgáltatási csomagban található. Arra kérnénk a lakosságot, hogy várják meg a számlálóbiztosnak az érkezését, és akkor, hogyha úgy döntenek, hogy az önkitöltést választják, akkor el fogják őket látni a megfelelő mennyiségű személyi kérdőívvel, és utána tudják kitölteni."

A mintegy 40 ezer számlálóbiztos átlagban 100-120 címre megy ki, a külterületeken ez a nagyobb távolságok miatt 50-70 címre csökkenhet. Vannak intézményi számlálókörzetek is, többek között a kollégiumok számítanak ilyennek, de a hajléktalanoknak is külön körzeteik vannak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.