Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Október 24. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkományzata

Meghívó: Obeliszk-avatás

Meghívó: Obeliszk-avatás

A SZE Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar tisztelettel meghívja Mosonmagyaróvár érdeklődő és a Kar életét figyelemmel kísérő polgárait az Akadémia épülete előtti obeliszk avatására.

Pontosan 200 éve ezen a napon nyitotta meg kapuit az Óvári Akadémia, ezért 2018. október 25.-én , csütörtökön 12.30 órakor - a 200. Tanévnyitó Ünnepi Ülést követően - kerül sor az ünnepélyes leleplezésre a Várkertben, a "B" épület előtt.

Nyitóbeszédet mond dr. Kalocsai Renátó az Óvári Gazdászok Szövetségének elnökhelyettese, az ünnepi köszöntőt, megemlékezést dr. Markovszky György, mecénás Óvári Gazdász, az Obeliszk adományozója mondja.

A bicentenáriumi évforduló tiszteletére állíttatott szobor megáldását Farkas István piarista egyetemi lelkész végzi, ezután leleplezik az alkotást.

Gránitba vésve az obeliszk mind a négy oldalán fontos információk találhatók az intézmény történetével kapcsolatosan, emléket állítva alapítóknak, egykori neves oktatóknak és a létrejött kutatóintézeteknek.

Az Alma Mater történelmének sarokköveit bemutatva egyben szimbolizálja a az Óvári Gazdászok Akadémia iránti tiszteletét is.

A támogatók:

  • Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata,
  • Dzsungelország Kft,
  • Vill-Korr Hungária Kft.

- jóvoltából az emlékoszlop környezete is megszépült e neves alkalomra.

Kérik a helyszínre, a parkolási nehézségek miatt a vendégek, az érdeklődök ne autóval érkezzenek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.