Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2018. November 06. 19:41, kedd | Helyi
Forrás: magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia

Meghívó

Meghívó

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia novemberi programjai.

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia, temploma felszentelésének 350., védőszentje halálának 980., továbbá a hildesheimi szent csontereklyéje magyaróvári templomban való elhelyezésének 10. évfordulója tiszteletére február 11-én, Farsangvasárnapon — Dr. Veres András győri megyéspüspök és Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város polgármesterének védnöksége mellett — Jubileumi évet hirdetett. A rendhagyó időszak november 25-én, Krisztus Király vasárnapján véget ér.


A hátralévő 3 hét eseményei:

November 11. (10.04 óra)
A Jubileumi év alkalmából a Szentszék által kibocsátott Dekrétum abban a kegyelemben részesítette a celebráló dr. Veres András megyéspüspököt, hogy az általa osztott pápai áldás a tévénézőkre és rádióhallgatókra is érvényes. A Jubileumi évet protokollárisan záró misét élőben sugározza a Bonum TV, a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió közös adásának helyszíne is a mosonmagyaróvári Szent László téren található barokk templom. A 11 órakor befejeződő mise után a főpásztor megáldja Mosonmagyaróvár első Hospice-házát.

November 19. (18 óra)
A Plébánia által „Mosonmagyaróvár szakrális ereklyéi” címmel meghirdetett országos amatőr fotópályázat értékelésére a Cselley-házban kerül sor. A pályamunkákból kiállítást szerveztünk, amelyet dr. Iváncsics János alpolgármester nyit meg. A nemes vetélkedésről Fülöp Péter fotográfus, a Győri Arany János Művelődési Ház igazgatója, a zsűri elnöke számol be, míg a díjakat Bodó Zoltán plébános adja át. A tárlat december 2-ig látogatható.

November 25. (10.30 óra)
A Jubileumi évet hivatalosan is lezáró szentmise. A szertartást követően Pausits István történelemtanár, önkormányzati képviselő emlékezik meg a 95 éve elhunyt Giesswein Sándorról, majd a résztvevők megkoszorúzzák az egykori pápai prelátus, akadémikus, volt országgyűlési képviselő templomparkban található szobrát.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 23. 10:16, szerda | Helyi

Téliesek az útviszonyok - óvatosan közlekedjenek!

Hajnal óta havazik Győr-Moson-Sopron megyében. Az utak havasak, hókásásak, a csúszós utak mellett helyenként ködös területek is nehezítik a közlekedést.

2019. Január 23. 10:05, szerda | Helyi

XVI. FLESCH TÁNCFESZTIVÁL

A Flesch Nonprofit Kft. tizenhatodik alkalommal rendez táncfesztivált, Mosonmagyaróváron. A versenyre a táncosok még 2019. február 15-ig jelentkezhetnek!

2019. Január 22. 12:10, kedd | Helyi

Figyelmetlenség okozhatott több balesetet is az elmúlt napokban

A balesetek körülményeit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

2019. Január 21. 23:29, hétfő | Helyi

Magyar Kultúra Napja: A MOFÉM Fúvószenekar az idei kitüntetett (galériával)

Idén is ünnepélyes keretek között került átadásra a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díj a Fehér Ló Közösségi Házban.