Városlista
2018. november 13, kedd - Szilvia

Hírek

2018. November 06. 19:41, kedd | Helyi
Forrás: magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia

Meghívó

Meghívó

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia novemberi programjai.

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia, temploma felszentelésének 350., védőszentje halálának 980., továbbá a hildesheimi szent csontereklyéje magyaróvári templomban való elhelyezésének 10. évfordulója tiszteletére február 11-én, Farsangvasárnapon — Dr. Veres András győri megyéspüspök és Dr. Árvay István Mosonmagyaróvár Város polgármesterének védnöksége mellett — Jubileumi évet hirdetett. A rendhagyó időszak november 25-én, Krisztus Király vasárnapján véget ér.


A hátralévő 3 hét eseményei:

November 11. (10.04 óra)
A Jubileumi év alkalmából a Szentszék által kibocsátott Dekrétum abban a kegyelemben részesítette a celebráló dr. Veres András megyéspüspököt, hogy az általa osztott pápai áldás a tévénézőkre és rádióhallgatókra is érvényes. A Jubileumi évet protokollárisan záró misét élőben sugározza a Bonum TV, a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió közös adásának helyszíne is a mosonmagyaróvári Szent László téren található barokk templom. A 11 órakor befejeződő mise után a főpásztor megáldja Mosonmagyaróvár első Hospice-házát.

November 19. (18 óra)
A Plébánia által „Mosonmagyaróvár szakrális ereklyéi” címmel meghirdetett országos amatőr fotópályázat értékelésére a Cselley-házban kerül sor. A pályamunkákból kiállítást szerveztünk, amelyet dr. Iváncsics János alpolgármester nyit meg. A nemes vetélkedésről Fülöp Péter fotográfus, a Győri Arany János Művelődési Ház igazgatója, a zsűri elnöke számol be, míg a díjakat Bodó Zoltán plébános adja át. A tárlat december 2-ig látogatható.

November 25. (10.30 óra)
A Jubileumi évet hivatalosan is lezáró szentmise. A szertartást követően Pausits István történelemtanár, önkormányzati képviselő emlékezik meg a 95 éve elhunyt Giesswein Sándorról, majd a résztvevők megkoszorúzzák az egykori pápai prelátus, akadémikus, volt országgyűlési képviselő templomparkban található szobrát.

Ezek érdekelhetnek még

2018. November 13. 11:34, kedd | Helyi

Két játékos távozott a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club csapatából

Klubunk a napokban közös megegyezéssel szerződést bontott a felnőtt keret két játékosával. - olvashatjuk az MKC SE honapján

2018. November 12. 15:33, hétfő | Helyi

Megújul a magyaróvári vár - képgalériával

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében november 10-én ünnepélyes keretek között helyezték el a szellemi és kulturális központként működő épület új alapkövét.

2018. November 12. 15:26, hétfő | Helyi

Képviselő-testületi ülés

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. november 15-én (csütörtök) 13 órakor a Városháza I. emeleti Dísztermében ülést tart, melyre ezúton tisztelettel várnak minden érdeklődőt.

2018. November 12. 15:23, hétfő | Helyi

Ismét indul a temetői járat a Feketeerdei úti temetőbe

November 21-étől, szerdától ismét közlekedik az Intézmény Működtető és Gazdálkodási Szervezet által közlekedtetett temetői járat a Feketeerdei úti temetőbe.