Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Március 13. 07:42, kedd | Belföld
Forrás: mti

Még gazdagabbak lettek a leggazdagabbak

Még gazdagabbak lettek a leggazdagabbak

Tovább nőtt a legvagyonosabb réteg vagyona. A privátbanki ügyfelek száma viszont csökkent, miután az Erste átvette a Citi Gold-ügyfeleket, akik közül többen prémiumkategóriássá váltak, írja keddi számában a Világgazdaság

Tavaly 275 milliárd forinttal gyarapodhatott a leggazdagabbak vagyona - derül ki a Blochamps Capital adataiból. Az év végén 4135 milliárd forint lehetett a privátbanki számlákon.

A növekedés annak dacára töretlen, hogy az ügyfélszám tavaly csökkent, 42 335-en tartoztak már csak a privátbanki ügyfélkörbe, míg 2016 végén még csaknem 48 ezer ilyen kliens volt. A háttérben az áll, hogy a Citi Gold 8 ezer fős ügyfélállománya tavaly februárban átkerült az Erstéhez. Ezek a citis ügyfelek viszont inkább prémiumkategóriásak voltak, így az Erste az Erste World üzletágba tette át őket, és kikerültek a statisztikából - mondta a lapnak Karagich István, a Blochamps Capital ügyvezetője.

Ha az Erste World üzletágat is figyelembe venné a statisztika, nőtt volna az ügyfélszám. Az Erste Worldnek 9600 ügyfele volt ugyanis összesen 161 milliárd forintos vagyonnal.

A legnagyobb privátbanki szolgáltató tavaly év végén is az OTP volt, ott két privátbanki kategória is van, az egyiknél 30 millió, a másiknál 80 millió forint a bekerülési limit. Az OTP-nél 21 798 privátbanki ügyfél volt tavaly.

Címkék: gazdag, vagyon, vagyonos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő