Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 27. 00:00, hétfő | Helyi

Március 15. Nyit a Mobilis!

Március 15. Nyit a Mobilis!

Március 15-én nyitja meg kapuit Győrben a mobilis Interaktív Kiállítási Központ, egy olyan különleges, inspiráló intézmény, amely gondolkodásra ösztönöz, és felébreszti az alkotóvágyat, a kíváncsiságot és a kreativitást.

Tematikáját tekintve Európában is egyedülálló az Egyetemi Csarnok mellett található tudományos játszóház. A mobilis elsődlegesen a járműiparra és a közlekedésre, tágabb értelemben pedig a mozgásra, a mobilitásra koncentrál úgy, hogy a természettudományok törvényeit és azok gyakorlati alkalmazását játékos és színes formában mutatja be.


74 kipróbálható, játékra ösztönző kiállítási eszköz, naponta több alkalommal lebonyolított látványos és szórakoztató kísérleti bemutató, rendhagyó természettudományos órák, ideiglenes kiállítások és megannyi érdekes program vár
ovist és egyetemistát, iskolai csoportokat és családokat, helybélieket és turistákat
egyaránt kedd kivételével a hét minden napján 9-17 óra között.

Látogasson el a mobilis-ba, fedezze fel, hogy "Mozgásban a tudomány!"!

Az első négy napban minden 50. látogató éves bérletet kap!

Ne maradjon le a legelső kísérleti bemutatóinkról se március 15-e és 18-a között:
- Gábor Áron rézágyújától az űrhajókig címmel 10:00 és 13:30 órai kezdettel
- Mozgásban a tudomány! címmel 11:30 és 15:00 órai kezdettel


Ne feledje, Farsangi Jelmezversenyünk első helyezettje családi belépőjegyet nyer a Mobilis Interaktív Kiállítási Központba!

Részletek itt!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.