Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 10. 08:41, kedd | Helyi
Forrás: Hasznos Hírek

Már az interneten is követhetők a műtéti várólisták

Már az interneten is követhetők a műtéti várólisták

Már elérhető az országos online várólista-nyilvántartási rendszer, bárki nyomon követheti, hogy mikor kerül sorra, továbbá hogy különböző műtétekre hányan várakoznak országszerte, az egyes térségekben.

Az internetes oldal az Országos Egészségbiztosítási Pénztár oldalán a SOR-REND menüpontról, illetve a http://varolista.oep.hu/varolista_pub/ címen érhető el.

A honlapon három fő menüpont található. Az egyik az Időpont lekérdezése esetazonosítóval, amelyre kattintva a beteg esetazonosítójának megadásával megtudhatja, hogy a várólistán mikor kerül sorra. Egy másik linkre kattintva az intézmények várólistáinak hosszát lehet megtekinteni. Míg a harmadik menüpontban az egyes ellátások szerint tételesen lekérdezhetők az intézményi várólisták.

Az oldalról kiderül például, hogy mandulaműtétre minden térséget tekintetve 70 nap az átlagos várakozási idő, összesen 1832-en állnak sorban. Szürkehályog-műtétre országszerte több mint 25 ezren várakoznak, a legtöbben, 7320-an a Nyugat-Dunántúlon, ahol az átlagos várakozási idő 783 nap. Ebben a térségben a legtöbben, 2435-en a Vas Megyei Markusovszky Kórházban várakoznak, ott csak 2016. április 18-án lehet sorra kerülni.

Csípőprotézis-műtétre országszerte 9238-an várakoznak, szintén a Nyugat-Dunántúlon a leghosszabb a várólista, az átlagos várakozási idő 815 nap. A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc kórházban a legutóbbi tervezett időpont 2013. június 21., ugyanebben a térségben a soproni Erzsébet kórházban már 2016. november 23.

Kiss Zsolt, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár stratégiai főosztályának vezetője az MTI-nek korábban elmondta: az új rendszer egyik legfontosabb eleme, hogy "a beteg választása az elsődleges, a beteget fogja követni a pénz". A várólista vezetésére vonatkozó alapszabályok nem változnak, de szigorúbb lesz a rendszer - mondta a főosztályvezető. Hozzátette: több intézményvezető örül az új, transzparens rendszernek, amely a lehetőségét is kizárja, hogy az orvosok nem tisztán szakmai indokok alapján, hanem esetleg más érdekek, például hálapénz fejében soroljanak valakit előrébb a listán.

MTI

Címkék: online várólista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.