Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Szeptember 05. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Magyarország továbbra is biztonságos turisztikai célpont

Magyarország továbbra is biztonságos turisztikai célpont

Magyarország továbbra is biztonságos, az ideérkező turisták biztonságát a hatóságok teljes mértékben garantálni tudják.

- hangsúlyozta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára pénteken a budapesti Szent István-bazilika előtt tartott sajtótájékoztatón.
Hozzátette: a turisztikai látványosságok távol esnek a menekültválság helyszíneitől, a hazai turisztikai forgalom békében, jó hangulatban zajlik, a turisztikai célpontoknál semmilyen feszült helyzet nem alakult ki.

Ruszinkó Ádám emlékeztetett arra, hogy Magyarországra igen rövid idő alatt nagyszámú menekült érkezett, de ez sem a közbiztonságban, sem az egészségügyben, sem a vagyonbiztonságában nem rejt önmagában veszélyt.
A helyettes államtitkár elmondta, hogy a bekért adatok alapján a budapesti repülőtéren semmilyen jelét nem észlelték a leginkább a vasúti pályaudvarok környékén előidézett migráns helyzetnek.

A közúti közlekedés fennakadásoktól mentes, a migránsok száma a Déli pályaudvaron elenyésző, a Nyugati pályaudvaron kisszámban vannak jelen, a Keleti pályaudvaron viszont sokan vannak, onnan csütörtök óta nem indul közvetlen vonat Nyugat-Európába - mondta a helyettes államtitkár, jelezve, a Magyarországról Nyugat-Európába utazóknak azzal a kellemetlenséggel kell számolniuk, hogy Hegyeshalomnál vagy a szlovák határnál át kell szállniuk egy másik vonatra.

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége elnöke kiemelte, mindent megtesznek azért, hogy hitelesen tájékoztassák az utazási irodák partnereit.

A szakmai szövetség elnöke is hangsúlyozta, hogy Budapest és Magyarország biztonságos, a főváros esetében egyetlen kritikus pont a Keleti pályaudvar. A vonatközlekedésben vannak fennakadások, az utazási irodák partnereiken keresztül vonatpótló buszokkal igyekeznek segíteni a vendégeknek - tette hozzá az elnök.

Erdei Bálint fontosnak nevezte, hogy a nyugati sajtóban megjelenő sokkoló képek mellett békés, reális képet adó felvételek is megjelenjenek Budapestről, hiszen a turisták nincsenek veszélyben.

Nincs tudomásuk arról, hogy külföldi turistát atrocitás ért volna, bár érkeznek hozzájuk aggódó kérdések a külföldi partnerirodáktól a budapesti helyzettel kapcsolatban, megnyugtató választ tudnak adni, és várják szeretettel a vendégeket - mondta Erdei Bálint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt