Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 11. 23:09, kedd | Sport
Forrás: MTI Fotó Illyés Tibor

Magyar válogatott - Sima holland győzelem

Magyar válogatott - Sima holland győzelem

A magyar labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezőn 4-1-es vereséget szenvedett kedden a vb-ezüstérmes Hollandiától a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar csapat sorozatban nyolcadik mérkőzését veszítette el a hollandokkal szemben, legutóbb 1984-ben tudta legyőzni az Oranjét.
Egervári Sándor együttese, amely múlt pénteken az andorraiak legyőzésével rajtolt a sorozatban, legközelebb október 12-én Észtországban vendégeskedik, majd négy nappal később a török csapatot fogadja.
A találkozót a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Eredmény, D csoport:
Magyarország-Hollandia 1-4 (1-2)
--------------------------------
Puskás Ferenc Stadion, 25 ezer néző, v.: Pedro Proenca (portugál)
gólszerzők: Dzsudzsák (7., 11-esből), illetve Lens (3., 53.), Martins Indi (19.), Huntelaar (74.)
sárga lap: Korcsmár (18.), Juhász (29.), Dzsudzsák (37.), illetve Clasie (6.), Maher (85.)

Magyarország:
-------------
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Elek Ákos (Gyurcsó Ádám, 61.) - Korcsmár Zsolt, Varga József - Koman Vladimir (Hajnal Tamás, a szünetben), Gera Zoltán (Németh Krisztián, 80.), Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás

Hollandia:
----------
Martin Stekelenburg - Ricaro van Rhijn, Ron Vlaar, Bruno Martins Indi (Joris Mathijsen, 64.), Jetro Willems - Jordy Clasie, Wesley Sneijder, Kevin Strootman (Adam Maher, 78.) - Jeremain Lens, Robin van Persie (Klaas-Jan Huntelaar, a szünetben), Luciano Narsingh

I. félidő:
----------
3. perc: Narsingh egy szép kényszerítővel húzott el a jobb oldalon, beadását követően pedig az ötösön álló Lens a kapu jobb oldalába fejelte a labdát (0-1).
7. perc: Gera vette át a labdát a 16-os vonalán, egy lövőcsel után befelé tört, de buktatták. A játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Dzsudzsák magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba (1-1).
19. perc: Sneijder ívelt be egy szabadrúgást, az előre húzódó Martins Indi pedig öt méterről senkitől sem zavartatva a kapu bal sarkába csúsztatta a labdát (1-2).

II. félidő:
-----------
53. perc: Sneijder ívelt rendkívül pontatlanul a bal oldalra, ám Elek hatalmas hibát elkövetve középre, az üresen érkező Lenshez fejelte vissza a labdát, amelyet a támadó lekezelt, majd higgadtan a kapu közepébe passzolt (1-3).
74. perc: egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követően a jobb oldalról Lens gurította a labdát a középen érkező Huntelaarnak, aki az üres kapuba passzolt (1-4).

"A film pörög tovább" - ezzel a transzparenssel vezette fel a hazai szurkolótábor a találkozót, a kifeszített képek pedig egy-egy magyar világbajnoki részvételt ábrázoltak, az utolsó kocka pedig a 2014-es brazíliai torna volt. Az előzetes kezdőcsapatban ugyan Arjen Robben még ott volt, ám a Bayern München szélsője megsérült a bemelegítés során, így a kezdésnél már Lens volt a holland csapatban.
Az Oranje nagy lendülettel kezdett és már a harmadik percben megszerezte a vezetést, éppen Lens volt az, aki túlugrotta védőjét és a kapuba bólintott. A magyarok ugyanakkor pillanatokon belül válaszoltak, a Gera által kiharcolt büntetőt Dzsudzsák értékesítette. A hollandok ezt követően ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést, de vezető góljukhoz gyakorlatilag a teljes magyar védelem asszisztálására szükségük volt, ugyanis Martins Indi teljesen üresen fejelhetett az ötösről a kapuba. A folytatásban is a hollandok akarata érvényesült, könnyedén játszották ki a kapura veszélytelen magyarokat.
A fordulást követően újabb gyors gólt szereztek a hollandok, igaz, Lens találatához pedig Elek elképesztően nagy hibája vezetett, aki odafejelte a labdát riválisának. A magyar válogatott ennek ellenére nem tört össze, és Priskin révén könnyen szépíthetett volna, de a helyzet kimaradt. Miután a magyar fellángolást átvészelték, egyre könnyedebbek és magabiztosabbak lettek a hollandok, és végül Huntelaar góljával el is döntötték az összecsapást. A hajrában az eredmény már nem változott, a vendégek, akár csak tavaly márciusban a két csapat Európa-bajnoki selejtezőjén, most is négy góllal távoztak a Puskás Ferenc Stadionból, igaz, akkor az ő kapujuk érintetlen maradt.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.