Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 04. 05:00, szombat | Sport
Forrás: mti

Magyar válogatott lehet a vízilabdázó Alex Giorgetti

Magyar válogatott lehet a vízilabdázó Alex Giorgetti

A magyar vízilabda-válogatottban szerepelhet Alex Giorgetti, ha erre a nemzetközi szövetség (FINA) jóváhagyását adja.

Az olasz-magyar kettős állampolgárságú Giorgetti Budapesten született, de Olaszországban lett ismert játékos. Az olasz válogatottal - amelyben több mint 250-szer szerepelt - világbajnokságot nyert, valamint olimpiai ezüstérmet és Eb-bronzot szerzett. A hazai szövetség (MVLSZ) honlapjának beszámolója szerint a pólós azonban nemrégiben bejelentette, hogy nem játszik többet az olasz nemzeti csapatban. Közben tudatta Märcz Tamás szövetségi kapitánnyal, hogy érdekelné a magyar válogatottság.

"Alex Giorgetti az elmúlt hetekben írásban jelezte felém, hogy szívesen játszana a magyar vízilabda-válogatottban, miután az olaszban már nem kíván szerepelni" - idézte az MVLSZ honlapja Märcz Tamást, aki hozzátette, hogy a magyar szövetség kikérte az igazolást arról, mikor szerepelt utoljára az olasz együttesben a 29 éves játékos.

"Alex édesanyja magyar, ezért nem magyar állampolgárságot, hanem úgynevezett sportállampolgárság-váltást kell kérvényezni az esetében. Amennyiben megfelel minden kritériumnak, akkor tudjuk benyújtani a kérelmet a FINA felé, s ha jóváhagyják a kérelmet, akkor szerepelhet nálunk" - mondta a magyar szakvezető.

Giorgetti a Savonában, a Florentinában és a Cremonában is szerepelt, majd két részletben nyolc éven keresztül erősítette a világ egyik legjobb klubcsapatát, a Pro Reccót, közben pedig egy évet Debrecenben töltött, ahonnan magyar gólkirályként tért vissza Olaszországba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.