Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Április 23. 11:39, kedd | Sport
Forrás: MTI

Magyar válogatott - Júniusban Kuvait lesz az ellenfél

Magyar válogatott - Júniusban Kuvait lesz az ellenfél

Június 6-án a kuvaiti csapattal játszik itthon felkészülési mérkőzést a magyar labdarúgó-válogatott.

A hazai szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója szerint a megállapodás értelmében a meccsnek a közeljövőben Kuvaitban visszavágója is lesz.
A magyar nemzeti csapat még sosem találkozott a világranglistán jelenleg 113. Kuvaittal, így az 1902 óta íródó történetében az ázsiai ország lesz a 84. rivális, amelyikkel összeméri erejét hivatalos mérkőzésen.
"A hazai bajnokság elhúzódása miatt az Izland ellen június 3-ra tervezett mérkőzésünket már korábban le kellett mondani, de örömteli, hogy vezetőinknek ilyen gyorsan sikerült nyélbe ütniük a Kuvait elleni mérkőzést" - mondta Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ honlapjának. Hozzátette: "A találkozó plusz hozadéka, hogy a két szövetség megállapodása szerint később, egy kora tavaszi időpontban, az ázsiai országban is megmérkőzik a két együttes, amikor itthon még nem lenne garantált, hogy tökéletes időjárási körülmények között, megfelelő pályán játsszon a válogatott".
A korábban három évig Kuvaitban dolgozó szakvezető az ellenfélről úgy vélekedett, hogy bár az utóbbi években némi visszaesés tapasztalható eredményeiben, de azt tudja, hogy gyors, technikailag képzett játékosok alkotják a keretét.
A magyar válogatott legközelebb szeptemberben, a románok elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőn játszik tétmérkőzést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!