Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 21. 23:29, hétfő | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Magyar Kultúra Napja: A MOFÉM Fúvószenekar az idei kitüntetett (galériával)

Magyar Kultúra Napja: A MOFÉM Fúvószenekar az idei kitüntetett (galériával)

Idén is ünnepélyes keretek között került átadásra a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díj a Fehér Ló Közösségi Házban.

A Mosonmagyaróvári képviselő-testület a zenei életben vállalt magas színvonalú, aktív közreműködésért Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díjban részesítette a MOFÉM Fúvószenekart.

A műsor idén is megemlékezéssel kezdődött. Ezúttal Dr. Orbán József, az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes vezetőjének, a 2011-ben Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díjas kitüntetettjének emlékére égett a gyertyaláng. A visszaemlékezést Keresztény Gyula, a Fehér Ló Közösségi Ház vezetője mondta el.

Az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes szatmári tánca után dr. Iváncsics János alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte: Mosonmagyróvár kulturális élete igen sokszínű. Egy-egy téma kiemelése az egyes művészeti ágakon belül a városban is megmutatkozik. A szép magyar beszéd, az ékesszólás, a tiszta forrást megőrző népdalok éneklése, a néptánc, a zenei és képzőművészeti alkotások, a pillanatot megragadó fotók mind eszközei identitásunk erősítésnek.


A hagyományokhoz híven a Város Kultúrájáért díjat az előző évi kitüntetett köszönti. Így történt ez 2019-ben is. Az ünnepelteket a tavalyi évi díjazott, a Szent Krisztina Kórus vezetője, Szalainé Sándor Katalin méltatta. A díjat a MOFÉM Fúvószenekar vezetői, Vitéz Péter elnök és Kovács Tamás József karvezető vették át dr. Árvay István polgármestertől.


„Megható és megtisztelő számunkra, ha Mosonmagyaróvárért tudunk fellépni – mondta köszönő beszédében Vitéz Péter. Kovács Tamás József pedig annak a közel 250 zenésznek a nevében szólt, akik a zenekar 70 éves fennállása alatt közreműködtek ebben a zenei közegben. –„.Kiemelt köszönettel tartozunk Farkas Mihálynak, aki 40 éven át vezette a zenekart, valamint azoknak a jelenlegi fiatal és idősebb tagoknak is, akik mind a mai napig végzik ezt a lelkes munkát.”- mondta.

A színvonalas ünnepi műsort a Mandala Trió, az En l'air Tánccsoport és a Csütörtöki Szalon szolgáltatták.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.