Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. November 03. 08:30, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Magyar embercsempészt és négy koszovói migránst tartóztattak fel Hegyeshalomnál

Magyar embercsempészt és négy koszovói migránst tartóztattak fel Hegyeshalomnál

Négy koszovói albán férfit és egy őket személygépkocsival szállító magyar sofőrt tartóztattak fel a hegyeshalmi átkelőnél csütörtökön.

Négy koszovói albán férfit és egy őket személygépkocsival szállító magyar sofőrt tartóztattak fel a hegyeshalmi átkelőnél csütörtökön a mosonmagyaróvári határrendészek.

A migránsok koszovói személyi igazolvánnyal rendelkeztek, azonban nem tudták igazolni jogszerű magyarországi tartózkodásukat és továbbutazásuk feltételeit. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult.
A 47 éves járművezető meghallgatásakor elmondta, hogy egy szerb férfi bízta meg a migránsok szállításával. A koszovói albánokat Magyarország területén, a szerb határszakaszon vette fel autójába. Célállomásuk az osztrák főváros volt. Ezer eurót kapott volna a sikeres fuvarért a migránsok Bécsbe szállítását követően.
A tököli autóvezető ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság
.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.