Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 20. 19:35, szerda | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

LeventeKert - Kertépítés 3D-s látványtervek alapján

LeventeKert - Kertépítés 3D-s látványtervek alapján

Igényes kertek, bőven termő gyümölcsfák, romantikával fűszerezett, hangulatos kis séták a saját udvarunkban – ezt ígéri a LeventeKert minden kedves Megrendelőjének.

Litresits Levente, a cég ügyvezetője mutatja be Olvasóinknak, hogyan is kezdhetünk hozzá az igazi pihentetést nyújtó udvarunk kialakításához.

A honlapotokon látható egy rövid körutazás a kertek kialakulásáról. Történetek, stílusok és sok-sok kép kalauzol bennünket az időszámítások előtti időszaktól egészen mostanáig. Nektek van kedvelt stílusotok? Milyen irányt képviselnek a mai megrendelések?

A mai kertek egyértelműen az aktív kikapcsolódásról szólnak. Grillező-sarkok, játszóterek, konyha- és fűszerkertek, kis gyümölcsösök, csobogók tarkítják a friss pázsitot és virágos sétányokat.

- - -

I. Otthonteremtő Nap

Új otthont vásárolnál? Korszerűsítenél vagy felújítanál? Minden tudnivaló egy napon, Mosonmagyaróváron. Részletek és jegyvásárlás itt:

- - -


Mikor célszerű elkezdeni megtervezni a kertet? Mitől függ, hogy kinek, milyen megoldásokat javasoltok?

A kertek előkészítését is érdemes időben elkezdeni. Az ideális az lenne, ha már a ház alapjainak kialakításakor jeleznék a tulajdonosok, hogy milyen kertről álmodoznak. Itt ugyanis nagyon fontos a föld minősége, mennyisége, a kútfúrás pontos helye, a lábazatok, kerítések szintje és még sorolhatnám azokat a kritériumokat, amiket figyelembe kell vennünk a kezdeti lépéseknél.

Minden munkának a fele, a föld alatt található. A villany- és vízvezetékek talajban történő elvezetése, a csőrendszerek kialakítása, a földek megfelelő tömörítése – ezek egyáltalán nem látványos, viszont elengedhetetlen részei a kerteknek. Ezért fontos, hogy minél előbb részt tudjunk venni a tervezési folyamatban, hiszen így időt és pénzt is spórolunk. Minél később történik az udvar előkészítése, annál mélyebben kell ásnunk.

Milyen munkákat végez a LeventeKert?

Munkáink három fő elem köré csoportosulnak:
1. Tervezés – szaktanácsadás, konzultáció, 3D-s látványterv készítése
2. Kertépítés – talajmegmunkálás, előkészítés, öntözőrendszerek építése, tereprendezés, térkövezés, füvesítés, növényültetés
3. Kertgondozás:

  • Öntözőrendszerek karbantartása (szervizelés, téli víztelenítés)
  • Parkosított területek öntözőhálózatainak kialakításával és üzemeltetésével, karbantartásával egyaránt foglalkozunk
  • Pázsit fenntartási munkák: - gyep rendszeres nyírása, talajszellőztetés, hengerezés, gyomirtás, tápanyag-utánpótlás, növényvédelem
  • Sorfák, parkfák gondozása: metszés, sebkezelés, fakivágás, tápanyag-utánpótlás, öntözés, növényvédelem, talaj művelés

Örökzöld és díszcserjék, sövények, rózsák, kúszónövények,fenyők: ültetés, pótlás, metszés, tápanyag- utánpótlás, talajművelés, öntözés, téli takarás

  • Díszcserjék, sövények: metszés, sövénynyírás, tápanyag-utánpótlás, öntözés, növényvédelem, talajművelés
  • Örökzöld cserjék, fenyők: metszés, tápanyag-utánpótlás, talajművelés, öntözés
  • Rózsák: metszés, öntözés, ültetés, pótlás, tápanyag- utánpótlás, téli takarás
  • Kúszónövények: metszés, tápanyag-utánpótlás, öntözés, talajművelés
  • Utak és térfelületek karbantartása
  • Parkrendezési tárgyak karbantartás
  • Vízfelületek üzemeltetése, karbantartása
  • Téli hó eltakarítás és sózás

Mennyi idő alatt készül el egy kert?

Egy kert elkészítése kb. 10-15 munkanapot vesz igénybe. Ezt ma már általában megelőzi egy 3D-s látványterv készítés, ami megint csak egy-két napos átfutási idővel készül el, de nagyon hasznos. Nagy mértékben megkönnyíti nemcsak a mi munkánkat, hanem a tulajdonosok döntéseit is. Ez alapján sokkal nyitottabban és bátrabban tudnak beleszólni udvaruk kialakításába. Szívesen fogadják és várják az itt kialakított ötleteinket!


Mutatunk is néhány példát:


Elérhetőségek:

WEB: www.leventekert.hu

Tel.: 06204174765

E-mail: leventekert@gmail.com

Otthonteremtő Nap Mosonmagyaróvár
2017. szeptember 22. 17.00 – 19.00
Helyszín:
Flesch Károly Kulturális Központ
Jegyár: 1000 Ft
Jegyvásárlás: Global Alkusz Iroda, Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos utca 14.

A jegyek fogynak! Foglald le itt: 06 20 577 3191

Egy különleges céges összefogás és információs nap, hogy minél egyszerűbb legyen az otthon megteremtése. Több évtizedes szakmai tapasztalatok, trendek, exkluzív szolgáltatások és még több belső információ a lakásvásárlás témakörében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.