Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Június 14. 03:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kihirdették az alkotói pályázat országos győzteseit

Kihirdették az alkotói pályázat országos győzteseit

Idén is alkotói pályázatot hirdetett óvodások, általános iskolások és középiskolások részére az Országos Tűzmegelőzési Bizottság, melyre majdnem hétezer pályamű érkezett.

Közülük a legjobbak jutottak az országos versenybe, amelynek díjátadóját június 9-én tartották a Fővárosi Nagycirkuszban.

A pályázat központi témája a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a tűzvédelem volt. A tűzoltói hivatás bemutatásával, egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával, vagy bármilyen más, ötletesen elkészített, a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó alkotással nevezhettek az óvodás és az iskolás gyermekek. Kreativitásukat szabadkézi rajz, számítógépes rajz, egyéb kézműves alkotás, vers és mese kategóriában is megmutathatták.

A megyei díjátadót május 31-én tartotta igazgatóságunk, az ott első helyezést elért művek vettek részt az országos versenyen.

Az országos forduló díjátadóját június 9-én tartották a Fővárosi Nagycirkuszban, ahová a megyei díjazottak és családtagjaik is meghívást kaptak. Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő, az országos bírálóbizottság elnöke köszöntőjében elmondta: a pályázat célja, hogy már gyermekkorban megtanulják a gyerekek, hogyan kell a tűzzel bánni és miként lehet megelőzni a bajt. Hozzátette: az elmúlt évek nyerteseinek munkáit a jövőben egy nagy tárlaton tervezik bemutatni.

Elmondhatjuk, hogy megyénkben igazán kreatív, ügyes gyerekek és fiatalok vettek részt műveikkel az alkotói pályázaton.

Az országos versenyen a felsősök között két harmadik helyet is megszereztek a fiatalok.

Egyéb kézműves alkotás kategóriában korcsoportjában a harmadik lett Csöregi Flóra, a győri Kodály Zoltán Általános Iskola tanulója szép tűzzománc munkájával.

Vers kategóriában pedig Újhelyi Anita „Tűzeset” című versével lett a felső tagozatosok között a harmadik legjobb. Ő a Fekete István Általános Iskola tanulója Mosonmagyaróváron.


Az országos verseny nyertese családjával egy balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további helyezettei pedig a Fővárosi Állat- és Növénykertbe nyertek családi belépőt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.