Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Február 07. 20:16, vasárnap | Helyi
Forrás: MKC SE

Kiélezett meccsen nyert a Békéscsaba

Kiélezett meccsen nyert a Békéscsaba

Alapszakasz 17. forduló I Békéscsaba I EUbility Group Békéscsaba – MKC SE

Az alapszakasz végeredményére nincs számottevő hatással a csabaiak elleni kudarc, inkább lélektani szempontból volt jelentősége a mérkőzésnek. Ugyan a csajok akaratos és küzdős kézilabdát nyújtottak, mégis nagyon hiányzott az a bizonyos plusz.

A lendületes kezdést követően kiélezett félidőt láthatott az a közel 800 néző, aki kilátogatott a békéscsabai városi sportcsarnokba. Az első negyed során még a játékosaink diktálták a tempót, de a szerepkörök a játékrész végére felcserélődni látszottak. A támadásainkra még ekkor sem igazán lehetett panasz, de a kapusteljesítmény és a védelem bőven hagyott maga után kívánni valót.



Ugyan nem romlott a teljesítményünk a második játékrész során, de tartós javulást sem mutatott. Márpedig egy idegenbeli mérkőzést nem lehet megnyerni bizonytalan védelemmel, és gyenge kapusteljesítménnyel. Ha mindkét szempontból nem is, de valamelyik fronton muszáj lett volna erősödni. Hlavaty Tamás vezetőedző több ízben is eszközölt védelmi változtatásokat, de minden igyekezete ellenére sem fejlődött fel a csapata. A második játékrész középső szakaszában a támadásaink színvonala is visszaesett, és egyre több technikai hibát vétettünk, amit aztán csúnyán büntetett is az ellenfél. Az ebből adódó öt gólos hátrányon nagy lendülettel dolgoztunk a végjáték során, így pedig az utolsó percekben még egy gól híján fel is zárkóztunk, de végül nem sikerült fordítani az álláson. Több sebből is véreztünk ugyan, de akaratos és harcos meccset játszottunk, a szükséges plusz viszont ezúttal hiányzott belőlünk.


Közel három hét szünetet követően, a Győri Audi ETO elleni hétközi hazai fordulóval térünk vissza a bajnoki forgatagba!

Mestermérleg

Hlavaty Tamás: Nyilvánvalóan vannak mérkőzések, amelyeken nincs reális esélyünk a győzelemre. Jellemzően mégis pont ezeken a meccseken játszunk szervezetten, időnként pedig akár kirobbanó formában. Amikor viszont egy súlycsoportból érkező ellenfél ellen mérettetünk, akkor több szempontból is megbicsaklunk. Nem a lányok tudásával van a baj, hanem azzal, hogy kiélezett helyzetekben ebből mennyit tudnak a felszínre hozni. Ahhoz pedig, hogy ezen felülkerekedjenek, még rengeteg kiélezett tétmeccsen kell, hogy szerepeljenek.

Szabó Károly: Küzdelmes és kiélezett mérkőzés volt, amelyben mindkét együttes keményen dolgozott a pontokért. A második félidő során sikerült csak meglépni az ellenfelünktől, ez viszont már döntően befolyásolta a végeredményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.