Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Január 10. 07:45, kedd | Életmód
Forrás: mti

Kevés internetező használ biztonságos jelszót

Kevés internetező használ biztonságos jelszót

Még mindig csak kevés internetező alkot hatékony jelszót és használja azt biztonságosan, annak ellenére,

hogy majdnem minden ötödik internetező fiókját megpróbálták már feltörni a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat kutatása szerint.

Az MTI-hez elküldött összegzésből kiderült, hogy a felhasználók mindössze harmada alkalmaz új jelszavakat különböző online fiókokhoz vagy számlákhoz, sokan ugyanazt a jelszót használják minden fiókhoz, így az egyik jelszó kiszivárgása után a többi fiók is védtelenné válik.

Másik probléma, hogy az internetezők gyakran könnyen feltörhető, gyenge jelszavakat hoznak létre. A felmérésben résztvevők csupán 47 százaléka használja a kis- és nagybetűk kombinációját, 64 százalékuk alkot betűk és számok keverékéből jelszót.

A tanulmány rámutatott arra is, hogy az emberek rosszul bánnak jelszavaikkal, megosztják azt másokkal és nem biztonságos módszerekkel - például nem megfelelő biztonsági kérdésekkel - emlékeztetik magukat az elfelejtett jelszavakra. Majdnem minden harmadik ember megosztotta már jelszavát egy közeli családtaggal, és minden tizedik a barátokkal, mintegy ötödük pedig jegyzettömbre írta le a jelszavakat - derül ki a felmérésből.

A Kaspersky Lab szakértői szerint a legjobb jelszavak nem szerepelnek a szótárakban, hosszúak, kis- és nagybetűk, valamint számok és írásjelek kombinációjából állnak. Arra is felhívták a figyelmet, hogy jelszókezelő alkalmazás segítségével létre lehet hozni nagyon erős jelszavakat, amelyeket tárol az alkalmazás, így elegendő egy "mester" jelszót megjegyezni.

A reprezentatív felmérés tavaly augusztusban 21 országból, több mint 12 ezer ember megkérdezésével készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.