Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Február 10. 10:46, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Katasztrófavédelmi előadás Mosonmagyaróváron

Katasztrófavédelmi előadás Mosonmagyaróváron

Év elejétől megváltozott a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló törvény, amely érinti a társasházak tűzvédelmét is.

Az egyik legfontosabb változás az, hogy 2016. január 1-től ismét kötelező a háromszintesnél magasabb és tíznél több lakó- és üdülőegységet magában foglaló társasházakra, lakó- és üdülőépületekre, épületrészekre vonatkozó tűzvédelmi szabályzat készítése. Ennek tartalmaznia kell többek között a tűzjelzés tartalmi követelményeit, a nyílt láng használatára és a dohányzásra vonatkozó korlátozásokat, de a lakók riasztásának és menekülésének módjait és a tűzvédelmet biztosító eszközök, berendezések használatát is.

Február 8-án délután a Flesch Károly Kulturális Központ különtermében az „Egyesület a Városközpontért” Egyesület konferenciát szervezett. Ennek egyik témája volt "A társasházak új tűzvédelmi szabályzata". Az előadás megtartására a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetőjét, Knauz Csaba tűzoltó alezredest kérték fel. Az alezredes ismertette az érdeklődőkkel a vonatkozó jogszabályt, majd a "Tűzvédelmi házirend" tartalmi követelményeit, alátámasztva megtörtént tűzesetek példáival. Az alezredes az előadás során kitért a hatósági ellenőrzések gyakorlati tapasztalataira, kiemelve a legtöbbször előforduló hibákat, majd ismertette a beépített tűzvédelmi berendezések felülvizsgálati ciklusaira vonatkozó szabályokat. A szakember tájékoztatója után készségesen válaszolt a közös képviselők feltett kérdéseire is.

A tűzvédelmi házirend frissítésére legkésőbb 2016. március 31-ig van lehetőség. A dokumentum elkészít(tet)é­­se és annak a lakókhoz való eljuttatása a közös képviselő vagy az épület, épületrész tulajdonosának feladata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.