Városlista
2019. január 22, kedd - Vince

Hírek

2018. Szeptember 14. 10:00, péntek | Helyi

Jótékonysági retro buli a hospice-házért

Jótékonysági retro buli a hospice-házért

Dévényi Tibi bácsi, DJ Zappa, DJ K-Roy szórakoztatja az egybegyűlteket abban a jótékonysági retro buliban, melyet Farkas Emőke szervez a PÉLDA Egyesülettel karöltve szeptember 15-én, szombaton az egyetem aulájában.

Az est teljes bevételét a hospice-ház javára ajánlják.

A térség első hospice-házának létrejötte mára karnyújtásnyi közelségbe került. Dr. Bodnár Mária belgyógyász régi nagy álmához kíván hozzájárulni most egy fiatal nő, aki személyesen is átélte, mit jelent elveszíteni egy szeretett családtagot daganatos betegségben.

Édesanyám korábban is küzdött már bélproblémákkal. Sajnos már csak a végstádiumban diagnosztizálták nála vastagbéldaganatot. A krónikus osztályon többször is feküdt, s ha állapota engedte, hazavittük. Akkor óriási segítség lett volna, ha működött volna a városban egy hospice-ház. Ahol magában lehetett volna ezen a nehéz úton… - meséli még ma is megtörten az édesanyját fiatalon elveszítő Emőke.


Éppen ezért gondolt egy nagyot, és eldöntötte: szervez egy jótékonysági programot a leendő hospice-ház javára, későbbi működése támogatására.

Nosztalgiával emlékeztem arra, hogy régen milyen jókat buliztunk a műviben Zappával, aki eszméletlen jó bulizenéket biztosított, táncoltunk, akár hajnalig is… Minden szám most már egy újabb emlék lett. Ezért is hívtam életre egy retro estet, melynek az egyetem aulája ad otthont. Így az est hangulatfelelőse DJ Zappa. Kell egy kis latin, ami megpezsdíti a vérünket, így a másik musicman DJ K-Roy. Összeállt a tuti retro buli csapat, hogy igazán diszkó érzés legyen. Mivel nincsen buli sztárvendég nélkül: Dévényi Tibi bácsi gondoskodik pöttyös labdájával 2 órán keresztül a tombola előtti felpörgésről. A szervezésben nagyon sokan mellém álltak. Az adományokat a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért fogadja - számolt be a főszervező, aki ezúton is várja a további tombolatárgyak felajánlását. A programot 28 pluszosként hirdetik, hiszen arra számítanak, hogy az idősebb korosztály is eljön szórakozni a régi idők emlékére.

A jegyek elővételben és a helyszínen is kaphatók, aminek ára a jótékonyság jegyében 3.500 forint.

Kapunyitás szeptember 15-én este 9 órakor, amikor beszédet mond dr. Bodnár Mária és Farkas Emőke. A nyitótáncot a Pulzus TSE vállalta. Ételről-italról az Egyetem Étterem gondoskodik.

Az esemény elérhetősége:https://www.facebook.com/events/607093632993665/

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 21. 23:29, hétfő | Helyi

Magyar Kultúra Napja: A MOFÉM Fúvószenekar az idei kitüntetett (galériával)

Idén is ünnepélyes keretek között került átadásra a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért Díj a Fehér Ló Közösségi Házban.

2019. Január 21. 14:59, hétfő | Helyi

Babay József: Postaláda

című darabja kerül bemutatásra a Piarista-iskola diákjainak előadásában

2019. Január 21. 11:19, hétfő | Helyi

Mosonmagyaróvár az én városom - interjú Ondré Péterrel

Kevés olyan emberrel lehet találkozni ma Mosonmagyaróváron, aki ennyire elszánt lenne a város fejlődését illetően. Ondré Péter igazi lokálpatrióta.

2019. Január 21. 11:17, hétfő | Helyi

Közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei

Ittas vezetés gyanúja miatt fogták el és állították elő a sofőröket a rendőrök Győr-Moson-Sopron megyében.