Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. December 08. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: http://mosonvarmegye.net

Városi korcsolyapálya

Városi korcsolyapálya

A korcsolyázást kedvelő mosonmagyaróváriak régi vágya teljesül a jövő hónapban, megnyitja a kapuit a város jégpályája.

Évek óta tervezi az önkormányzat egy jégpálya felépítését a városban. Ennek részeként alakítottak ki az elmúlt években, a Téli Fesztivál idején a Magyar utcán egy műanyag borítású pályát. A korcsolyázási lehetőségnek óriási sikere volt, rengetegen csúszkáltak a pályán. Ám ez méretében és minőségében is inkább csak a legfiatalabb korosztály számára volt megfelelő. Éppen ezért kereste a város a lehetőségét egy valódi jégpálya megépítésének. – magyarázza dr. Iváncsics János alpolgármester. Elmondta: az elmúlt időszakban több lehetőséget és helyszínt is megvizsgáltak, amíg megtalálták azt a konstrukciót, amit megvalósítanak az önkormányzat, a Városüzemeltető és Fenntartó Kft, a Movinnov Kft, valamint a Flesch Kft. együttműködésében.

Az alpolgármester hozzátette: ez egy 18×40 méter alapterületű, fedett jégpálya. Először próba jelleggel ennek felét – 18×20 méterest – állítják fel, a sátorfedés nélkül december elején. Egyelőre bérlik a létesítményt, ám amennyiben beváltja a hozzá fűzött reményeket és megfelelő az érdeklődés a korcsolyázási lehetőség iránt, úgy a jövő évben megvásárolják a pályát és a következő télen már a teljes méretében állítják azt fel. A megállapodás szerint az idei bérleti díjat beleszámítják majd a vételárba.

Ezúttal a Flesch Központ előtti területen várja majd a korcsolyázás szerelmeseit a létesítmény december első napjaitól egészen a jövő év elejéig. Idén a Téli Fesztivált is itt rendezik meg. A pálya mellett lesz mellette egy öltözősátor és korcsolya bérlési lehetőséget is biztosítanak majd. A jégpálya használatáért jelképes összeget, ötszáz forintot kérnek fejenként, amiért másfél órán keresztül lehet majd korcsolyázni. Másfél óránként ugyanis egy rövid időre le kell állni és megújítani a pálya jegét.

Dr. Iváncsics János kiemelte: a tervek szerint jövőre a Flesch Központ mögött most kialakítandó új parkolóban építik fel a jégpályát, ami decembertől akár egészen február végéig működhet majd.

Forrás:http://mosonvarmegye.net/kozelet/elo-a-korcsolyat-jegpalya-epul-varoskozpontban

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.