Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 09. 09:26, szombat | Belföld
Forrás: mti

Javul az általános egészségi állapot Magyarországon

Javul az általános egészségi állapot Magyarországon

Általában javul az egészségi állapot Magyarországon, miként az Európai Unióban is, de még sok a tennivaló - mondta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szombaton az M1-en.

Az igazgatót azért kérdezték, mert szeptember 11-14-én Budapesten tartják a WHO európai regionális bizottságának 67. ülését.

Jakab Zsuzsanna elmondta, a WHO európai regionális bizottságának 67. budapesti ülésén 53 tagország képviselteti magát, mintegy hatszáz küldöttel. Jelen lesz többek között az WHO új főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus, Mária dán királyi hercegnő, a WHO Europe patrónusa, Alekszisz Ciprasz görög kormányfő, Christopher Fearne máltai miniszterelnök-helyettes és Recep Akdag török miniszterelnök-helyettes.

Az ülésnek három fő témája az egészségi állapot és az esélyegyenlőség javítása, az egészségügyi ellátórendszerek továbbfejlesztése.

Az első két témával kapcsolatban megjegyezte, Európában javul a helyzet, de különösen sok tennivaló van az esélyegyenlőség területén. Fontosnak nevezte, hogy létrejöjjön egy kormányzati program, amely keretbe foglalja az egészséget meghatározó tényezőket is.

Az ellátórendszer fejlesztésénél két fontos elemet emelt ki, az egyenlő hozzáférést a szolgáltatásokhoz és a finanszírozás kérdését, megjegyezve, nem szabad túl nagy terhet hárítani az emberekre, "az, hogy valaki beteg nem jelenti azt, hogy el is kell szegényedjen". A GDP-hez mérten ennek megfelelő arányú forrást kell fordítani az egészségügyre - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő