Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Május 17. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata

Javaslattételi Felhívás A 2019. Évi Pro Urbe Mosonmagyaróvár Kitüntető Érem És Díj Adományozására

Javaslattételi Felhívás A 2019. Évi Pro Urbe Mosonmagyaróvár Kitüntető Érem És Díj Adományozására

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR\" kitüntető érmet.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a "PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR" kitüntető érem és díj alapításáról szóló 28/2016. (VI. 30.) önkormányzati rendelet alapján az idei évben is odaítéli a “PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR" kitüntető érmet és a kitüntetéssel járó díjat.

"PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR" kitüntető érem és díj - Mosonmagyaróvár város lakossága nagyrabecsülése és tisztelete jeléül – hazai, illetve külföldi személynek, továbbá társadalmi vagy gazdasági szervezetnek adományozható, az alábbiak elismerése jeléül:

a) Mosonmagyaróvár város társadalmi, gazdasági, egészségügyi, kulturális és sport életének fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenység, vagy
b) Mosonmagyaróvár város lakosságának életkörülményeit, ellátását jelentősen javító, kiemelkedő munkavégzés, vagy
c) Mosonmagyaróvár várost gazdagító művészeti, kulturális teljesítmény, vagy
d) Mosonmagyaróvár város hírnevét öregbítő kiemelkedő sporttevékenység, vagy
e) Mosonmagyaróvár város érdekében önzetlenül végzett kimagasló értékű munka.

A kitüntetés az arra érdemesnek halála után posztumusz is adományozható.
A "PRO URBE MOSONMAGYARÓVÁR" kitüntető érem és díj adományozására javaslatot tehet:

a) legalább 3 helyi önkormányzati képviselő,
b) olyan helyi szervezet, közösség (állami, társadalmi és érdekvédelmi szervezetek), amelyben a tagok létszáma minimum 50 fő, vagy több civil szervezet esetében a tagok létszáma együttesen eléri a 100 főt,
c) legalább 50 helyi választópolgár,
d) a polgármester.

A javaslatnak tartalmaznia kell a kitüntetésre méltónak tartott személy, illetve közösség nevét, címét valamint az elismerni kívánt tevékenység részletes ismertetését.
A kitüntetést a polgármester az augusztus 20-i ünnepség keretében megtartott ünnepi képviselő-testületi ülésen, ünnepélyes keretek között adja át.

Kérjük a jelölésre jogosultakat, hogy indokolással ellátott javaslataikat legkésőbb 2019. június 03. (hétfő) 12.00 óráig küldjék meg Mosonmagyaróvár Város Polgármesterének címezve (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal 9200 Mosonmagyaróvár, Fő. u. 11.).

Felhívjuk továbbá a jelölésre jogosultak szíves figyelmét, hogy a felhíváshoz mellékelt „Hozzájáruló nyilatkozat és tájékoztató” nyomtatvány valamennyi jelöltre vonatkozó kitöltése a jelölés érvényességének feltétele. Hozzájáruló nyilatkozat hiányában az illetékes bizottság a jelölést nem tárgyalhatja.

A díj adományozásával kapcsolatosan további tájékoztatást Fehérné dr. Bodó Mariann jegyző nyújt a (96) 577-802 telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.