Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. December 12. 13:35, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Ittasan vezetett egy vak, elütötte nejét

Ittasan vezetett egy vak, elütötte nejét

Vak létére vezetett autót egy férfi Nagy-Britanniában, ráadásul erősen ittasan, és elütötte a feleségét. Az asszonynak horzsolásokon kívül nem esett baja.

A kocsit a baleset előtt a 33 éves Scott Law neje vezette. A pár megállt, mert hevesen összeszólalkozott, kiszálltak, az asszony pedig gyalog indult tovább. Férje ekkor ült a kormány mögé és hajtott neki feleségének. Mivel az asszonynak nem esett baja, a pár visszaült az autóba és elhajtott, a feleség nem tett feljelentést. Az esetnek azonban akadt egy szemtanúja, aki feljegyezte a kocsi rendszámát és értesítette a rendőrséget, amely villámgyorsan kiderítette, hogy a kocsi Law-é. A rendőrök azonnal a férfi lakcímére mentek, megszondáztatták a szemmel láthatóan igen részeg Law-t, majd pedig eljárást indítottak ellene.
A bíróságot érte néhány meglepetés. Már az is meghökkentő volt, hogy egy vakként nyilvántartott illető autót vezessen. Azután kiderült, hogy a vádlottnak éppen autóbaleset miatt károsodott súlyosan a látása még 2005-ben. Állapota tovább romlott, miután 2009-ben is autóbalesetet szenvedett. Mindezek után a mostani esetnél még részeg is volt.
A bírósági tárgyaláson Law ügyvédje azzal érvelt, hogy védence vaksága miatti depressziója okán nyúlt a pohárhoz, és nem elütni akarta nejét, hanem csupán utolérni, ám szinte teljes vaksága miatt rosszul mérte fel a távolságot - közli a The Daily Telegraph című brit lap.
A bíróság Law-t 9 hónap börtönre ítélte veszélyes, ittas, jogosítvány és biztosítás nélküli autóvezetésért, és hat évre eltiltotta a gépjárművezetéstől. Utóbbinak abban az esetben van jelentősége, ha a férfi visszanyerné látását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.