Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. November 16. 15:44, csütörtök | Helyi
Forrás: Fogyatékosággal Élők Nappali Intézménye

Ismerkedés a világhálóval - a Naposházból jelentkezünk

Ismerkedés a világhálóval - a Naposházból jelentkezünk

A Fogyatékossággal Élők Nappali Intézményét támogató Gondoskodás Alapítvány második alkalommal valósította meg az Ismerkedés a világhálóval.2 című projektet.

A MOL és az Új Európa Alapítvány nyertes pályázata segítette a megvalósítást. A program alapgondolata: az ép és sérült emberek közösen szerzett élményei és azok eredményei.

A Naposház tagjai kipróbálták, megismerték, alkalmazzák az informatika világát, közösségi szolgálatot teljesítő diákok közreműködésével, mentor vezetésével. Kidolgozásra került egy bővíthető, speciális oktató anyag, melyet az órákon és külön gyakorláson használni lehet. Az órák két részből álltak:„érzékenyítő feladatokból” és azok feldolgozásából, oktató anyag segítségével.


A programterv a helyi közösség aktualitásaihoz igazodott. A diákok betekintést nyertek a sérült emberek mindennapjaiba és a nagyszabású rendezvényekbe is - a komplex szemlélet alakítás érdekében.

„Fontosnak tartottuk, hogy értékeiken (és ne az akadályaikon) keresztül ismerjék meg a sérült FELNŐTT embereket. Ennek fényében a már sikeresen működő, intézményi programokba is bevontuk a diákokat.

A második éve zajló FOGY-asztható projekthez csatlakozva, közösen munkálkodtak a dunaszigeti Ökoparkban. A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő intézmény nagy nyilvánosságnak mutatta be múltját és jelenét, amelyből nem maradt ki a KÖSZ! program sem. A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósult meg.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.