Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 18. 03:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Intenzív szúnyoggyérítés várható a héten

Intenzív szúnyoggyérítés várható a héten

A június elseje óta tartó központi szúnyoggyérítési program keretén belül eddig 907 településen, összesen 438 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

A múlt héten teljeskörű légi és földi irtás zajlott Békés és Csongrád megyében, Budapesten és a Csepel-sziget településein. A turisztikailag frekventált régiók közül a Balatonnál és a Tisza-tónál voltak földi kezelések.

Csongrád megyében az emelkedő szúnyogártalom miatt a következő napokban is folytatódik a munka, emellett Fejér megyében Székesfehérvárott és a Velencei-tó környékén lépnek fel a rovarok ellen. Zala megyében a szezon első szúnyoggyérítésére kerül sor, és számos Tolna megyei településen is ezen a héten végeznek először kezelést. Győr környékén ismét emelkedésnek indult a szúnyogok egyedszáma, ezért ott teljeskörű beavatkozás lesz.

A Duna mentén több régióban is biológiai módszerrel lépnek fel a lárvák ellen, csökkentve ezzel a szúnyogok utánpótlását.


Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.