Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 05. 14:22, hétfő | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Ingyenes ruhaosztást tartott hétvégén a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért

Ingyenes ruhaosztást tartott hétvégén a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért

2018. március 3-án 10 - 16 óráig várták a családokat, kisebb és nagyobb gyermekeket a Fehér Ló Közösségi Házban a szigetközi egyesület tagjai, hogy az idei évben felajánlott és összegyűjtött ruhákat tovább adományozzák.

Szerkesztőségünknek Deé Rita, a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért elnöke nyilatkozott:

Nagy sikere volt decemberben a meleg ruháknak, játékoknak és kiscipőknek, melyeket akkor is adományok, felajánlások útján gyűjtöttünk. Egyesületünk azonban nem csak az adventi időszakban szervezi meg az ingyenes ruhaosztást, hanem a folyamatosan érkező felajánlásoknak köszönhetően, rendszeresen tartunk majd börzét. Idén ez volt az első alkalom.
Köszönjük a lehetőséget a Fehér Ló Közösségi Ház munkatársainak, akik díjmentesen biztosították a helyszínt az eseményhez.


Mit kell tudni a börzéről? Kik a felajánlók? Milyen ruhák találhatók itt?

Az ide került ruhákat részben a Bolyai János iskola gyűjtötte egy felhívás keretében. Ennek koordinátora Bernáth Rita igazgatóasszony volt. Másrészről pedig ugyanúgy, mint karácsony előtt, folyamatos felajánlások útján kerülnek hozzánk a cipők, ruhák, játékok, takarók, ágyneműk.
Amit fontos tudni, hogy a börzét több napos gondos válogatás előzte meg. A felajánlásokat nemek és méretek szerint válogattuk szét, figyelve azok minőségére is.
Reméljük, sok családnak tudunk ezzel is segíteni!

Köszönjük a lakossági felajánlásokat és segítségeket! Nagyon jó érzés az az összefogás is, amit tőlük kapunk!

És külön köszönet illeti Kiss Vincét, Rajka polgármesterét is, aki díjmentesen ajánlott fel egy községi helységet az adományok tárolására. El kell mondanom, hogy ezt már kinőttük, így ha bárkinek - cég vagy magánszemély - lenne Mosonmagyaróvár és környékén egy olyan helyisége, ahol a további felajánlásokat tudnánk tárolni, kérjük jelezze felénk!

Mikor várható a következő alkalom?

A következő alkalom időpontja még egyeztetés alatt van, de az már biztos, hogy annak helyszíne valamelyik szigetközi kisebb településen lesz. Közösségi oldalunkon minden pontos információt kiírunk, az érdeklődők ott tudnak majd értesülni a pontos dátumról.

https://www.facebook.com/peldaegyesulet/


Ezen a felületen további programjaink, gyűjtéseink is megtalálhatóak. Fontos például

Mindkét esemény teljes bevételét a mosonmagyaróvári Karolina Kórház Gyermekosztálya számára ajánljuk fel.

Ezen kívül lehetőség van ún. támogató jegyekkel (tagoktól beszerezhető) vagy egyéni utalásokkal is segíteni a jótékonysági akciók sikerességét. Ebben az esetben a PÉLDA Egyesület a Szigetközi Gyermekekért bankszámlaszámára - DUNA TAKARÉK: 58600252-11250591 - várjuk a pénzbeli adományokat. A közlemény rovatba kérjük feltüntetni, hogy melyik programunkat kívánja segíteni.


Hálásan köszönjük a segítségeket!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.