Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 30. 08:27, szerda | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Ingyenes csontsűrűség mérés

Ingyenes csontsűrűség mérés

Lezárult a Karolina Kórház ingyenes csontsűrűség mérési programja. A Mosonmagyaróvári intézményt több mint 300-an keresték fel az akció ideje alatt.

A Karolina Kórház ingyenes csontsűrűség mérésére sokan eljöttek. A csontritkulás Magyarországon népbetegségnek számít. Minden 100 emberből 10-et érint, ezértis fontosak ezek a szűrővizsgálatok. A nyugdíjasok többsége tisztában van ezzel. A vizsgálat során az alkar csontsűrűségét mérik. Ezt az eredményt aztán, le tudják vetíteni az egész szervezetre.Csontjaink épségére nem csak idős korban kell vigyázni, ennek egy egész életen át tartó, tudatos folyamatnak kéne lennie. Helyes táplálkozással és mozgással tudjuk kialakítani a megfelelő csontminőséget. A csontritkulást régen a változó korhoz kötötték, de a legújabb kutatások szerint 60 év felett csaknem ugyanannyi férfi szenved ebben a betegségben, mint nő. Az évenkénti szűrővizsgálatot-épp ezért- a kórház dolgozói mindenkinek ajánlják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.