Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Augusztus 02. 04:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - Tiltakozik a Jobbik a Zalába tervezett befogadóállomás ellen

Illegális bevándorlás - Tiltakozik a Jobbik a Zalába tervezett befogadóállomás ellen

Tiltakozik a Jobbik a Zala megyei Sormás határába tervezett ideiglenes befogadóállomás létesítése ellen - közölte a párt nagykanizsai szervezetének alelnöke szombaton.

Berta Krisztián a Nagykanizsa és Sormás között, a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányrendeletben helyrajzi számmal meghatározott terület közelében, a 7-es főút mellett tartott sajtótájékoztatón azt mondta: az ideiglenes befogadóállomás létrehozásáról a lakosság és a települési vezetők tudta nélkül, a fejük fölött döntöttek.

Közölte: a Jobbik támogatja a lakosságot "minden olyan törvényes eszköz alkalmazásában, amellyel meg kívánják akadályozni a menekülttábor létesítését".

A Jobbik nagykanizsai alelnöke példaként említette, hogy az elmúlt hónapokban azokon a településeken, ahol befogadóállomások működnek, "rendbontások, zavargások törtek ki", például Debrecenben és Bicskén, Alsó-Ausztriában pedig a fertőzésveszély miatt zártak be egy tábort. Felháborítónak nevezte, hogy "a kormány egyik napról a másikra, a helyi képviselő-testületet, a települési és városvezetést, valamint a lakosságot megkerülve döntött" az ideiglenes befogadóállomás kialakításáról.

Felszólította Cseresnyés Péter fideszes országgyűlési képviselőt, hogy nyilatkozzon: tudomása volt-e a menekülttábor létesítésének tervéről, illetve "haladéktalanul cselekedjen azért, hogy a befogadóállomás" ne épüljön meg Sormáson.

Gábris Jácint, a Jobbik nagykanizsai önkormányzati képviselője felidézte, hogy a végül Nagykanizsán megépült fiú javító-nevelő intézet egyik korábban tervezett helyszíneként szereplő Sormáson már akkor milyen lakossági tiltakozás alakult ki. Hozzátette, hogy féltik Nagykanizsa és a térség közbiztonságát, az ott élők tulajdonát, ezért rövid időn belül demonstrációk szervezésére is készek a befogadóállomás kialakítása ellen.

A Jobbik a nap folyamán a Baranya megyei Martonfa polgármesteri hivatalában tartott rendezvényről beszámolva közleményben azt tudatta az MTI-vel, hogy a lakosság "nem kér a migránsokból".

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányrendelet szerint Sormáson és Martonfán épülnek új ideiglenes befogadóállomások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.