Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 19. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

II Dobos Nap Mosonmagyaróváron - Berdisz Tamás interjú

II Dobos Nap Mosonmagyaróváron - Berdisz Tamás interjú

Tavaly kurzust tartott, idén más feladatokat is ellát a mosonmagyaróvári Dobos Napon Berdisz Tamás Artisjus, Aranydobverő és Fonogram díjas zeneművész, az Etüd Zeneművészeti Konzervatórium és a Pálmai Dobakadémia tanára.

Ebből az alkalomból kerestük fel pár nappal ezelőtt a művészt.

Nagy öröm és megtiszteltetés lesz második alkalommal is itt találkozni Veled! Rengeteg fellépés és előadás között újra elvállaltad, hogy részt veszel a Dobos Nap rendezvényén. Tavaly egy kurzust is tartottál. Hogyan emlékszel vissza a lelkes közönségr?

Nagyon köszönöm a megtisztelő meghívást és hogy ismét részese lehetek ennek a remek rendezvénynek! A tavalyi kurzus közönsége eléggé vegyes volt, a legkisebb diákoktól a tanáraikig rengetgen hallgatták az előadásomat, ami nagy öröm volt számomra. Kihívást jelent, hogy olyan kurzusokat tudjak tartani, ami minden érdeklődő dobos generációnak tud valamit nyújtani, amiből a későbbiekben profitálhat mindenki a maga szintjén.

Látványos volt, amikor a legkisebbek körbe ülték a dobomat előadás közben és figyelték minden mozdulatomat. Elsősorban tehát nekik kellett megfelelnem, felkeltenem az érdeklődésüket a “komolyan vett” dobolás iránt, és úgy érzem, ez sikerült is. A rengeteg pozitív visszajelzés is ezt bizonyítja számomra.

Úgy tudom, hogy egész nap itt leszel, így lehet Veled beszélgetni, tanácsokat és autogrammot is kérni. Vannak visszatérő kérdések az ifjúság részéről?

Ha épp nem zsűrizem valamelyik produkciót, természetesen szívesen állok bárki rendelkezésére, kérdésekkel lehet bombázni, igyekszem megfelelni rájuk.

Hozok magammal a hangszerkiállításra egy új cintányér márkát, amit egy török mester kifejezetten azzal a céllal gyárt, és juttat el a célközönséghez (kikerülve rengeteg árdrágító köztes kereskedelmi lépcsőt), hogy az iskolák, zenekarok, növendékek elérhető árfekvésben juthassanak profi hangszerekhez! Ezeket a cintányérokat a kedves érdeklődők természetesen ki is próbálhatják a rendezvény ideje alatt a kiállító térben.

Milyen koncertekre készülsz tavasszal?

A tavasz a felkészülés ideje ebben az évben. Június elején két nagyszabású koncertre készülök a Zsidó Művészeti Fesztivál keretei között. A lassan 10 éve megszűnt Cotton Club Singers koncertjére, ahol összeáll az eredeti csapat Zsédával fog kiegészülni és érdekes dolgok várhatóak, és Náray Erika koncertjére, ahol a fiatalon elhunyt izraeli pop énekesnő, Ofra Haza dalait fogjuk feldolgozni egy színpadi darab keretei között.

Ennek a produkciónak én leszek a zenei vezetője és hangszerelője, ami nagyon megtisztelő és elég komoly feladat.

Kedves Tamás! Köszönöm az interjút! Nagyon várunk! ;)

A II. Dobos Nap április 20-án kerül megrendezésre, Varga Bence szervezésében. az est fővédnöke: Dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere.

A rendezvény egész napos programmal várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, szülőket és pedagógusokat egyaránt!

Az esti Gálakoncertre jegyek már kaphatóak a Flesch Központ jegypénztárában!


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.