Városlista
2018. július 22, vasárnap - Magdolna

Hírek

2018. Április 19. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

II Dobos Nap Mosonmagyaróváron - Berdisz Tamás interjú

II Dobos Nap Mosonmagyaróváron - Berdisz Tamás interjú

Tavaly kurzust tartott, idén más feladatokat is ellát a mosonmagyaróvári Dobos Napon Berdisz Tamás Artisjus, Aranydobverő és Fonogram díjas zeneművész, az Etüd Zeneművészeti Konzervatórium és a Pálmai Dobakadémia tanára.

Ebből az alkalomból kerestük fel pár nappal ezelőtt a művészt.

Nagy öröm és megtiszteltetés lesz második alkalommal is itt találkozni Veled! Rengeteg fellépés és előadás között újra elvállaltad, hogy részt veszel a Dobos Nap rendezvényén. Tavaly egy kurzust is tartottál. Hogyan emlékszel vissza a lelkes közönségr?

Nagyon köszönöm a megtisztelő meghívást és hogy ismét részese lehetek ennek a remek rendezvénynek! A tavalyi kurzus közönsége eléggé vegyes volt, a legkisebb diákoktól a tanáraikig rengetgen hallgatták az előadásomat, ami nagy öröm volt számomra. Kihívást jelent, hogy olyan kurzusokat tudjak tartani, ami minden érdeklődő dobos generációnak tud valamit nyújtani, amiből a későbbiekben profitálhat mindenki a maga szintjén.

Látványos volt, amikor a legkisebbek körbe ülték a dobomat előadás közben és figyelték minden mozdulatomat. Elsősorban tehát nekik kellett megfelelnem, felkeltenem az érdeklődésüket a “komolyan vett” dobolás iránt, és úgy érzem, ez sikerült is. A rengeteg pozitív visszajelzés is ezt bizonyítja számomra.

Úgy tudom, hogy egész nap itt leszel, így lehet Veled beszélgetni, tanácsokat és autogrammot is kérni. Vannak visszatérő kérdések az ifjúság részéről?

Ha épp nem zsűrizem valamelyik produkciót, természetesen szívesen állok bárki rendelkezésére, kérdésekkel lehet bombázni, igyekszem megfelelni rájuk.

Hozok magammal a hangszerkiállításra egy új cintányér márkát, amit egy török mester kifejezetten azzal a céllal gyárt, és juttat el a célközönséghez (kikerülve rengeteg árdrágító köztes kereskedelmi lépcsőt), hogy az iskolák, zenekarok, növendékek elérhető árfekvésben juthassanak profi hangszerekhez! Ezeket a cintányérokat a kedves érdeklődők természetesen ki is próbálhatják a rendezvény ideje alatt a kiállító térben.

Milyen koncertekre készülsz tavasszal?

A tavasz a felkészülés ideje ebben az évben. Június elején két nagyszabású koncertre készülök a Zsidó Művészeti Fesztivál keretei között. A lassan 10 éve megszűnt Cotton Club Singers koncertjére, ahol összeáll az eredeti csapat Zsédával fog kiegészülni és érdekes dolgok várhatóak, és Náray Erika koncertjére, ahol a fiatalon elhunyt izraeli pop énekesnő, Ofra Haza dalait fogjuk feldolgozni egy színpadi darab keretei között.

Ennek a produkciónak én leszek a zenei vezetője és hangszerelője, ami nagyon megtisztelő és elég komoly feladat.

Kedves Tamás! Köszönöm az interjút! Nagyon várunk! ;)

A II. Dobos Nap április 20-án kerül megrendezésre, Varga Bence szervezésében. az est fővédnöke: Dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere.

A rendezvény egész napos programmal várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, szülőket és pedagógusokat egyaránt!

Az esti Gálakoncertre jegyek már kaphatóak a Flesch Központ jegypénztárában!


Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Július 22. 00:00, vasárnap | Helyi

Nyári nyitvatartási rend a Huszár Gál Városi Könyvtárban

A városi könyvtár értesíti olvasóit, hogy 2018. július 23-től augusztus 5-ig a könyvkölcsönzés szünetel

2018. Július 22. 00:00, vasárnap | Helyi

Új munkalehetőségek Győr és környékén

WHC Kft. munkatársakat keres kiemelt bérezéssel, könnyű és nehéz fizikai munkára, több műszakos munkarendbe, hosszútávra!

2018. Július 21. 00:00, szombat | Helyi

Igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

Az igazgatási szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal működése a következők szerint alakul:

2018. Július 21. 00:00, szombat | Helyi

Állásajánlat: Nemzetközi fuvarszervező

Haemmerling Group Logistic Kft. saját flottával komplex szolgáltatást nyújtó logisztikai, szállítmányozó cég nemzetközi fuvarszervező pozícióra keres munkatársat.