Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Április 19. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nemes Claudia,

II. Dobos és Ütőhangszeres Nap - Gerendás Dani interjú

II. Dobos és Ütőhangszeres Nap - Gerendás Dani interjú

Sokat tudhatunk Gerendás Daniról a médiákon keresztül. Fantasztikus ütős tehetség, lenyűgöző szakmai tudással, rendkívüli ritmusérzékkel.. Jó hír, hogy április 20-án mindez látható és hallható is lesz Mosonmagyaróváron!

Most csak egy kis ízelítő abból, hogyan készül a fiatal művész a II. Dobos és Ütőhangszeres Napra...

Örülünk, hogy megtisztelsz bennünket a rendezvényen. Három együttes oszlopos tagja vagy egyszerre, néha talán egy időben.. ;) (The Biebers, Margaret Island, KosziJanka). A sok-sok próba és fellépés közé hogyan fér be a mosonmagyaróvári Dobos Nap? Milyen gyakran lépsz fel hasonló rendezvényeken?

Számomra nagyon sokat jelent a zenekarozás és a folyamatos koncertezés, ám az önálló előadásokat is nagyon fontosnak tartom, amit a zenésztársaim is megértenek. Mindig nagy örömmel fogadom az ehhez hasonló dobos rendezvényekre való meghívásokat, szerencsére nagyjából minden félévben van pár ilyen fellépésem. Jó érzés látni azokat a boldog arcokat, akik áhítattal figyelik az előadást, legyen szó akár gyerekekről vagy felnőttekről.

Egyébként én mindig szerettem másoknak utat mutatni, elmondani az én álláspontomat ha zenéről illetve dobolásról van szó. Nemrégiben csináltunk három kiváló fiatal dobos barátommal egy egész napos dobtábort Budapesten, ami szintén nagy sikert aratott és jó érzés volt összehozni az első saját dobos rendezvényünket. A tábor neve Modern Drumcamp, mely reményeink szerint évente megrendezésre kerülő esemény lesz.


Tavaly Berdisz Tamás tartott dobkurzust a résztvevőknek. Idén Te vállaltad a bemutató szerepét. Mire számíthatnak azok, akik eljönnek a délutáni eseményre?

Elég nehéz megtalálni azt az egyensúlyt, hogy az előadás izgalmas legyen mindenkinek kortól, tudástól, előképzettségtől függetlenül. A legutóbbi kurzusom eléggé szakmai volt, másfél órányi tömör előadást tartottam.

A mosonmagyaróvári workshopra egy picit szellősebb és befogadhatóbb anyaggal készülök, persze itt is lesz szó technikáról, zeneiségről és zenekarban való együttműködésről. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy Berdisz Tamás után idén én tarthatok dobkurzust, nagyon inspirált mindig az Ő személye és zeneisége. 4 éves koromban Ő volt az első tanárom.


Az esti gálakoncerten élőben lép fel a Gerendás Dani LIVE ACT. Kivel fogsz szerepelni a színpadon? Mit kell tudnunk a produkcióról? Milyen meglepetést tartogat?

Ez egy érdekes dolog lesz, igazából itt fog debütálni ez a performance, amely már régóta a fejemben van. A produkció érdekessége, hogy egyedül rakok össze dalokat a színpadon, minden hangszert én fogok feljátszani élőben egy looper segítségével, majd ezekre fogok dobolni és szólókat játszani. Meglepetésként azt emelném ki, hogy fel fog csendülni pár ismert külföldi pop dal, Acapella éneksávokra fogok hangszereket felvenni.

Kedves Dani! Várunk szeretettel egy hét múlva! ;)

A II. Dobos és Ütőhangszeres Nap április 20-án kerül megrendezésre, Varga Bence, a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttes vezetője szervezésében.

Az est fővédnöke: Dr. Iváncsics János, Mosonmagyaróvár Város alpolgármestere.

A rendezvény egész napos programmal várja az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat, szülőket és pedagógusokat egyaránt!

Az esti Gálakoncertre jegyek már kaphatók a Flesch Központ jegypénztárában!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.