Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 23. 07:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Clauda

Szombaton és vasárnap: XXI. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny

Szombaton és vasárnap:  XXI. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny

2017. április 22-23-án kerül megrendezésre a város egyik leglátványosabb, nemzetközileg is méltán elismert rendezvénye - idén már az UFM Arénában.

A kiállítói létszám és a kiállított tárgyak száma évről évre bővül. Idén közel 2000 makett várja majd a kíváncsi tekinteteket. – kezdte a kedden megtartott sajtótájékoztatón beszédét Egressi András, a Mosonmagyaróvári Makettező Klub elnöke. Majd folytatta:

Az előző évben 34 országból érkeztek látogatók és makettezők. Idén ez előnevezések alapján 40 nemzet képviselőjére lehet számítani, köztük olyan egzotikus országokból is, mint például Katar, Szingapúr, Ciprus vagy Málta.
A rendezvény sikerességét és színvonalát azonban a visszatérő vendégek is jól példázzák. Idén is Mosonmagyaróvár az úti cél az amerikai, a kanadai, vagy éppen a brazíliai csapatok számára.


A Moson Modell Show szervezői ezért nem csak kiállítással és egyéb szórakoztató programokkal készülnek, hanem fakultatív, szakmai előadások is várhatók neves előadókkal.
Ők workshopokon keresztül mutatják be például azokat a gyakorlati útmutatásokat, hogyan lehet például egy rozsdafoltot vagy egy olajpöttyöt a legélethűbben ábrázolni egy-egy maketten.

Ezt követően Illés Zoltán, a Duna Takarék elnöke vette át a szót. A bank a kiállítás anyagi hátterében nyújt komoly tevékenységet és támogatást. Hozzászólásában az idei és jövő évi patronálását erősítette meg.

Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere ugyancsak a hosszú távú tervekről és elképzelésekről beszélt. Kiemelte: ez a nemzetközi szintű program nem csak a város, hanem az összes Szigetközi település számára fontos. Akkora rendezvényről beszélünk ugyanis, mely már most kinőtte a pár hónappal ezelőtt átadott UFM Aréna területét, ezért a Kossuth gimnázium szabad terein és a füves pályán is helyet kapnak a program színterei, mindezzel is biztosítva a jó hangulatú, színvonalas rendezést.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 2016-ban kapcsolódott be a Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny szervezésébe és támogatásába. A kapcsolódó programok kidolgozásáért a Flesch Nonprofit Kft. kapott megbízást. Az idei programterveket Csiszár Péter, a kft ügyvezetője ismertette.

Sok embert várnak az április 22-i hétvégére. Fontos, hogy a látogatók mind jól érezzék magukat. Ezért nem csak a makettek iránt érdeklődőknek szerveznek programokat, hanem az egész családnak. Ahogy tavaly, úgy idén is lesz GasztroPlacc, ahol az ízek kavalkádja vonul majd fel, és megrendezésre kerül a Györkőckatlan elnevezésű játszótér is légvárakkal, ügyességi játékokkal és egyéb gyermekprogramokkal.

A szakmai bemutatók a kiállító-téren kívül, a Kossuth gimnáziumban kapnak majd helyet. A folyosókon börze, a tantermekben pedig workshop jellegű előadások várják az érdeklődőket.

Nyitva tartás:

2017. Április 22. (Szombat)

– 08.00 – 12.00 Nevezés, makettek átvétele
– 12.00 – 12.30 Zsűri eligazítás
– 19.00 – Kapuzárá

2017. Április 23. (Vasárnap)

– 07.00 – fotózási lehetőség
– 08.00 – 13.00 Kiállítás, verseny megtekintése
– 13.00 – 14.00 Versenymunkák visszaadása
– 14.30 – Ünnepélyes eredményhirdetés
– 17.00 – A rendezvény zárása

WORKSHOP 2017 – tervezett előadók:

Harcjármű: Michael Rinaldi
Repülőgép: Cheng Pin Fan
Figura: Anna Shestakova, Kirill Vladimirovich Kannaev, Man Jin Kim
Dioráma: Andrew Argent, Bernhard Lustig, Douglas Lee, Radek Pituch

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.