Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 11. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Huszonnyolc javaslat elfogadásával zárhatja idei munkáját a parlament

Huszonnyolc javaslat elfogadásával zárhatja idei munkáját a parlament

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be ez évi munkáját a héten. A képviselők hétfőn a kormányt interpellálhatják, kedden pedig összesen huszonnyolc előterjesztés elfogadásáról dönthetnek.

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 11 órakor a közelmúltban elhunyt Devánszkiné Molnár Katalin volt szocialista országgyűlési képviselőre történő emlékezéssel, majd napirend előtti felszólalásokkal kezdődik.

Ezt követően hangozhatnak el az interpellációk, ezúttal egy órában, amelyeket az azonnali kérdések és a kérdések követnek további egy, valamint fél órában.

A parlament kedden 8 órától szintén napirend előtti felszólalásokkal indítja ülésnapját, amelyeket szavazások követhetnek.

A képviselők összesen 28 indítványról határoznak, köztük például az igazságszolgáltatás vezetőinek elmúlt évről szóló beszámolóiról. Ekkor fogadhatják el továbbá azt az indítványt is, amely illetékmentessé tenné a fiatalok "B" kategóriás jogosítványának megszerzéséhez nyújtott támogatást. Döntés várható a kormány legfrissebb oktatási, egészségügyi, pénzügyi és mezőgazdasági témájú módosító, pontosító javaslatairól is.

Az Országgyűlés ez évi utolsó ülése a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvényjavaslat általános vitájával érhet véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.