Városlista
2018. december 10, hétfő - Judit

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Horvátországban vendégszerepelt a Kühne Koncert Fúvószenekar

Horvátországban vendégszerepelt a Kühne Koncert Fúvószenekar

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar élményekben gazdag napokat töltött a horvátországi Krk szigeten, Omisalj településen.

Az alig kétezer fős, zeg-zugos utcácskákkal rendelkező falu a Krk sziget északi csücskén, hatalmas védett öbölben, egy 80 méter magas domboldal tetején fekszik, festői környezetben.

Adriatica nevű hoteljében volt a szállás, ahova Németh Rudolf, a mosonmagyaróvári Mágia Tours vezetőjével jutott el a fúvóscsapat, átkelve a Krk hídon, mely a Krk szigetet köti össze a szárazfölddel. 1976 és 1980 között épült és 1430 méter hosszú és a legmagasabb pontján 390 méter magas.

A hotelben minden napra jutott egy-egy kulturális rendezvény, mely az idelátogató számos magyar pihenését is szolgálták. Volt horvát est, magyar dalok estje, egyik este pedig a fúvószene estje volt, amelyen a Kühne Koncert Fúvószenekar játszott, Hernádi Sándor vezényletével. A siker nem maradt el, nemzetiségektől függetlenül sokan szeretik a fúvósmuzsikát, a zenekar pedig széles repertoárjával igyekezett kielégíteni a hallgatóság igényeit.

A zenészeknek jutott idő megmártózásra az Adria kékes hullámai között, de jutott idő Horvátország legnagyobb szigetének megismerésére is, széltében, hosszában, helyi idegen vezető segítségével. A kánikulai hőségben élmény volt a tenger habjai között múlatni az időt, majd hajóra szállva megismerkedni a környező települések műemlékeivel, strandjaival.

A zenekar ifjú és idősebb tagjai is szívesen fognak visszaemlékezni az együtt töltött élményekben gazdag napokra az Adriai-tenger partján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. December 07. 07:22, péntek | Helyi

Legyen biztonságban Advent idején is

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya néhány tanáccsal igyekszik segíteni, hogy az ünnepi készülődés során ne váljanak bűncselekmények áldozataivá. Kérjük fogadják meg javaslatainkat!

2018. December 07. 07:00, péntek | Helyi

WHC Kft. munkatársakat keres

A WHC Kft. munkatársakat keres kiemelt bérezéssel, könnyű és nehéz fizikai munkára, több műszakos munkarendbe, hosszútávra! Pályakezdők jelentkezését is várják!

2018. December 06. 19:49, csütörtök | Helyi

Lebuktak az orvhalászok

A rendőrök orvhalászat vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el három Mosonmagyaróvár-környéki férfit.

2018. December 06. 19:44, csütörtök | Helyi

Legyünk biztonságban advent idején is

A múlt hétvégén megkezdődött a négy héten át tartó adventi időszak. Ilyenkor a hagyományoknak megfelelően sok otthonban gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit.