Városlista
2019. február 20, szerda - Álmos

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Horvátországban vendégszerepelt a Kühne Koncert Fúvószenekar

Horvátországban vendégszerepelt a Kühne Koncert Fúvószenekar

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar élményekben gazdag napokat töltött a horvátországi Krk szigeten, Omisalj településen.

Az alig kétezer fős, zeg-zugos utcácskákkal rendelkező falu a Krk sziget északi csücskén, hatalmas védett öbölben, egy 80 méter magas domboldal tetején fekszik, festői környezetben.

Adriatica nevű hoteljében volt a szállás, ahova Németh Rudolf, a mosonmagyaróvári Mágia Tours vezetőjével jutott el a fúvóscsapat, átkelve a Krk hídon, mely a Krk szigetet köti össze a szárazfölddel. 1976 és 1980 között épült és 1430 méter hosszú és a legmagasabb pontján 390 méter magas.

A hotelben minden napra jutott egy-egy kulturális rendezvény, mely az idelátogató számos magyar pihenését is szolgálták. Volt horvát est, magyar dalok estje, egyik este pedig a fúvószene estje volt, amelyen a Kühne Koncert Fúvószenekar játszott, Hernádi Sándor vezényletével. A siker nem maradt el, nemzetiségektől függetlenül sokan szeretik a fúvósmuzsikát, a zenekar pedig széles repertoárjával igyekezett kielégíteni a hallgatóság igényeit.

A zenészeknek jutott idő megmártózásra az Adria kékes hullámai között, de jutott idő Horvátország legnagyobb szigetének megismerésére is, széltében, hosszában, helyi idegen vezető segítségével. A kánikulai hőségben élmény volt a tenger habjai között múlatni az időt, majd hajóra szállva megismerkedni a környező települések műemlékeivel, strandjaival.

A zenekar ifjú és idősebb tagjai is szívesen fognak visszaemlékezni az együtt töltött élményekben gazdag napokra az Adriai-tenger partján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 20. 15:22, szerda | Helyi

Megyerikum-hungarikum honismereti vetélkedő a Fekete iskolában

2019. február 19-én 14.00-kor kezdődött - a megyében egyszerre 4 helyszínen – az a 10-14 éves korosztálynak szóló vetélkedő, melynek kiemelt témái a megyerikumok voltak.

2019. Február 20. 11:19, szerda | Helyi

Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető a postázás

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól szja-bevallási tervezetének postázását.

2019. Február 19. 20:34, kedd | Helyi

Partnerségi egyeztetés a településképi rendelet módosítása kapcsán

A Mosonmagyaróvár város településképének védelméről szóló 42/2017. (XII. 18.) önkor-mányzati rendelet módosítására, pontosítására kerül sor.

2019. Február 19. 20:10, kedd | Helyi

Beismerte tettét a mosonmagyaróvári besurranó tolvaj

A mosonmagyaróvári rendőrök négy lopással gyanúsítanak egy újrónafői férfit.