Városlista
2018. október 15, hétfő - Teréz

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Horvátországban vendégszerepelt a Kühne Koncert Fúvószenekar

Horvátországban vendégszerepelt a Kühne Koncert Fúvószenekar

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar élményekben gazdag napokat töltött a horvátországi Krk szigeten, Omisalj településen.

Az alig kétezer fős, zeg-zugos utcácskákkal rendelkező falu a Krk sziget északi csücskén, hatalmas védett öbölben, egy 80 méter magas domboldal tetején fekszik, festői környezetben.

Adriatica nevű hoteljében volt a szállás, ahova Németh Rudolf, a mosonmagyaróvári Mágia Tours vezetőjével jutott el a fúvóscsapat, átkelve a Krk hídon, mely a Krk szigetet köti össze a szárazfölddel. 1976 és 1980 között épült és 1430 méter hosszú és a legmagasabb pontján 390 méter magas.

A hotelben minden napra jutott egy-egy kulturális rendezvény, mely az idelátogató számos magyar pihenését is szolgálták. Volt horvát est, magyar dalok estje, egyik este pedig a fúvószene estje volt, amelyen a Kühne Koncert Fúvószenekar játszott, Hernádi Sándor vezényletével. A siker nem maradt el, nemzetiségektől függetlenül sokan szeretik a fúvósmuzsikát, a zenekar pedig széles repertoárjával igyekezett kielégíteni a hallgatóság igényeit.

A zenészeknek jutott idő megmártózásra az Adria kékes hullámai között, de jutott idő Horvátország legnagyobb szigetének megismerésére is, széltében, hosszában, helyi idegen vezető segítségével. A kánikulai hőségben élmény volt a tenger habjai között múlatni az időt, majd hajóra szállva megismerkedni a környező települések műemlékeivel, strandjaival.

A zenekar ifjú és idősebb tagjai is szívesen fognak visszaemlékezni az együtt töltött élményekben gazdag napokra az Adriai-tenger partján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 15. 00:00, hétfő | Helyi

Felhívás 56-os Kaszinóra

A Hunyadi Mátyás Diákmozgalomért Alapítvány a hagyományokhoz híven idén is történelmi vetélkedőt szervez az 1956-os forradalom emlékére általános és középiskolásoknak. A játékra 3 fős csapatokat várnak.

2018. Október 15. 00:00, hétfő | Helyi

Példa értékű a város civil összefogása

Tizenkilenc éve, hogy október első szombatján mosonmagyaróvári civil szervezetek veszik birtokba a Flesch Károly Kulturális Központ auláját.

2018. Október 15. 00:00, hétfő | Helyi

Kerekasztal a közétkeztetésről - képgalériával

A közétkeztetésben érintett szakemberek találkoztak a napokban a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karán az akadémia, a Példa Egyesület a Szigetköz Szatyor szervezésében.

2018. Október 14. 20:00, vasárnap | Helyi

WHC Kft. munkatársakat keres

AUSZTRIAI MUNKAVÉGZÉSRE késes tapasztalattal rendelkező hentes-segédeket, hosszútávra.