Városlista
2018. augusztus 16, csütörtök - Ábrahám

Hírek

2018. Augusztus 09. 10:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Talpas Balázs

Horvátországban vendégszerepelt a Kühne Koncert Fúvószenekar

Horvátországban vendégszerepelt a Kühne Koncert Fúvószenekar

A mosonmagyaróvári Kühne Koncert Fúvószenekar élményekben gazdag napokat töltött a horvátországi Krk szigeten, Omisalj településen.

Az alig kétezer fős, zeg-zugos utcácskákkal rendelkező falu a Krk sziget északi csücskén, hatalmas védett öbölben, egy 80 méter magas domboldal tetején fekszik, festői környezetben.

Adriatica nevű hoteljében volt a szállás, ahova Németh Rudolf, a mosonmagyaróvári Mágia Tours vezetőjével jutott el a fúvóscsapat, átkelve a Krk hídon, mely a Krk szigetet köti össze a szárazfölddel. 1976 és 1980 között épült és 1430 méter hosszú és a legmagasabb pontján 390 méter magas.

A hotelben minden napra jutott egy-egy kulturális rendezvény, mely az idelátogató számos magyar pihenését is szolgálták. Volt horvát est, magyar dalok estje, egyik este pedig a fúvószene estje volt, amelyen a Kühne Koncert Fúvószenekar játszott, Hernádi Sándor vezényletével. A siker nem maradt el, nemzetiségektől függetlenül sokan szeretik a fúvósmuzsikát, a zenekar pedig széles repertoárjával igyekezett kielégíteni a hallgatóság igényeit.

A zenészeknek jutott idő megmártózásra az Adria kékes hullámai között, de jutott idő Horvátország legnagyobb szigetének megismerésére is, széltében, hosszában, helyi idegen vezető segítségével. A kánikulai hőségben élmény volt a tenger habjai között múlatni az időt, majd hajóra szállva megismerkedni a környező települések műemlékeivel, strandjaival.

A zenekar ifjú és idősebb tagjai is szívesen fognak visszaemlékezni az együtt töltött élményekben gazdag napokra az Adriai-tenger partján.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 15. 20:00, szerda | Helyi

Felhívás

Díjmentesen igénybe vehető autóbuszjáratok indulnak a Szent István Napok - Nyári Fesztivál Mosonmagyaróvár ideje alatt.

2018. Augusztus 15. 00:00, szerda | Helyi

Minden héten más akció - 2 éves a Fanni Cipőbolt

A 2 éves évforduló alkalomból számos kedvezménnyel kedveskedik Mosonmagyaróvár és környéki vásárlóinak a kifejezetten gyermekcipőkre szakosodott üzlet. A kedvezménysorozat egészen iskolakezdésig tart.

2018. Augusztus 15. 00:00, szerda | Helyi

JELENTKEZZ! Vármegye Hangja - tehetségkutató verseny

Idén is megrendezésre kerül a Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál szervezésén belül a Vármegye Hangja tehetségkutató verseny

2018. Augusztus 15. 00:00, szerda | Helyi

Forgalomkorlátozások a Szent István Napok - Nyári Fesztivál idején

Négy napra ismét a kultúráé és a szórakozásé a nemzetközi forgalmú mosonmagyaróvári Szent István Király út mosoni szakasza.