Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 15. 13:43, hétfő | PR

Hogyan válasszunk bluetooth headsetet?

Hogyan válasszunk bluetooth headsetet?

I. Kékfogú Harald, azaz I. Harold Gormsson, angolul Harold Bluetooth király sosem gondolta volna, hogy nevét az emberek egy technológiai újítással fogják összekötni, nem pedig Dánia egyesítésével.

Valószínűleg sokunknak egyáltalán nem rémlik Dánia történelme a kilencszázas évekből, ugyanakkor a vezetéknélküli adatátviteli technológia, azaz a bluetooth, már sokkal inkább ismert kifejezés. Az egyesítés ez esetben az eltérő eszközök egyesítését jelenti a Bluetooth-szabványnak köszönhetően.

Vezeték nélkül bárhol - kényelmesen

A vezeték nélküli csatlakozás nagy szabadságot jelent hétköznapi életünkben. Sok helyzetben könnyíti meg a dolgunkat, mert nem kell a fejhallgató vagy fülhallgató vezetékével törődnünk, azaz azzal, hogy ne zavarjon minket telefonálás vagy épp zenehallgatás, videónézés közben. Nem kell folyamatosan igazgatni, nem kell kivezetni-átvezetni a táskánkon, kabátunkon, sálunkon.

Vezetés közben a bluetooth headset használata biztonságos megoldás, ha már mindenképpen telefonálnunk kell. Sportoláskor is egyre többen választják már ezt a megoldást, mert a vezeték nagyon zavaró tud lenni például futás közben.

A kiválasztás szempontjai

A kényelmen túl még érdemes további szempontokat is figyelembe venni a legjobb bluetooth headset kiválasztása során. Tehát az, hogy milyen körülmények között fogjuk használni a fülhallgatót, meghatározza azt is, hogy a hangminőség, a zajszűrés, a hordozhatóság, hogy meddig bírja az akkumulátor egy feltöltéssel és az ár milyen súllyal esik latba a kiválasztáskor.

Ha a hangminőség fontos, akkor járjunk utána, hogy a gyártónak milyen más termékei vannak a zenepiacon. Olvassunk el értékeléseket, pro és kontra érveket, lehetőleg zenészektől, akik nem reklám céljából írtak egy adott fül- vagy fejhallgatóról. Ha légmentesen illeszkedik a fejünkre a bluetooth headset, akkor valószínűleg jól visszaadja a mély hangokat is.


Hallójárati (in-ear) fülhallgató

Az in-ear típusú fülhallgatók kimagaslóan jól szigetelik el a külvilág zajait, tehát zajszint és hangminőség szempontjából is nagyon jó választás. Fontos, hogy azért ezt a típusú bluetooth headsetet mélyebben kell a hallójáratba elhelyezni, így tudja légmentesen zárni a dobhártya és a fülhallgató közti teret a legkönnyebben. Az illeszték sokszor szilikon, de ma már egyre elterjedtebb a memóriahabos verzió, amit sokak jobban is szeretnek már, mert használata kényelmesebb érzés a fülnek.

Ha fontos a stílus

Ha nem csak minőségi, hanem menőségi elvárásoknak is szeretnénk megfelelni, akkor most a wireless bluetooth fülhallgatóké a terep. Ha fejhallgatóban gondolkodunk, akkor minél nagyobb és minél letisztultabb stílusút válasszunk, most a minimalista vonal, ami nagyon pörög.

Illetve halkan jegyezzük meg, hogy mivel a walkmanek újra hódító útjukra indulnak, ezért a régi, klasszikus szivacsos fülhallgatók ideje is elérkezett!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.