Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Január 03. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosonmagyaróvár Önkormányzat

Házasság Hete 2013

Házasság Hete 2013

2013. február 9 – 17.

A mozgalom Angliából indult — Az utóbbi évtizedekben a közbeszéd, de a szociológusok és a pszichológusok is a házasság, a család, mint intézmé¬nyek devalválódásáról beszélnek. Az egyházak ezzel szemben ezeket ma is értéknek tekintik, s felemelik a szavukat a bibliai jelentőségük visszaállításáért. A házasság hete mozgalmat másfél évtizeddel ezelőtt Angliából elindító Richard Kane fő célkitűzése az volt, hogy újszerű és kreatív módon ismertesse meg az emberekkel azokat a hagyományos értékeket és bibliai alapelveket, melyek alkalmazása sikeressé és örömtelivé tehetik házasságukat. Egyáltalán nem lehet véletlen, hogy az angol ötletgazdában egy barátja válásakor vetődött fel a Házasság Hete gondolata. Hazánk (dr. Péterfai János gyermekorvos javaslatára) 2008-ban csatlakozott a kezdeményezéshez, s azóta minden évben megszervezésre kerül a Házasság Hete. Február 14-én van a Házasság Világnapja, amelynek az 1981. évi USA-ból történő elindulása óta ismertté vált szimbóluma, az egy férfit és egy nőt jelképező, gyertyára emlékeztető forma, amely azt fejezi ki, hogy a házastársi szeretet fényt áraszt a világra, s a jelmondata: „Szeressétek egymást!”

A Házasság Hete üzenete — A házasság egy férfi és egy nő életre szóló kapcsolatának ígérete, egymás kölcsönös elfogadása erényekkel és hibákkal együtt. A házasság felelős-ségteljes, biztonságos és meghitt közösség, élő organizmus, amely velünk együtt állandóan változik. Mindig, de legalább a Házasság Hetében beszéljünk őszintén a szerelemről, a pár-választásról, a jegyességről, a házasságról, a gyermekvállalásról, a gyermeknevelésről, a felelősségről, a kapott és a továbbadott minta fontosságáról! Mutassuk be a párkapcsolat, a házasság útvesztőit és a devianciákat, a gyermekek érdekeire való tekintet nélküli válások mellékhatásait, példákon keresztül a krízist és lehetséges megoldásait! Láttassunk pozitív példákat, örömteli házasságokat! Hirdessük, hogy van visszatérés a helyes útra!

Három kiemelt célcsoport van — A célcsoportokat tekintve a HH2013 programsorozatunk leginkább a 16-19 év közötti fiatalokat, a 25-35, valamint az 45-55 éves házaspárokat kívánja megszólítani. Offenzív marketing munkával kívánjuk biztosítani, hogy a mintegy 32.000 fős közvetlen célterületen, és a legalább ennyi lelket számláló szigetközi és hansági településeken élő családhoz eljusson a program híre, a HH2013 üzenete. A rendezvényeknek templomok, önkormányzati intézmények, könyvtár, médiastúdiók, vendéglátóhelyek adnak otthont.

Mosonmagyaróvár is bekapcsolódik a mozgalomba. — A városban is hasonló tendencia tapasztalható, mint az ország egészében. 1980-ban még 251 házasságkötés történt, 1990-ben 226, 2000-ben 202, 2010-ben pedig 147, 2011-ben 130 pár mondta ki a boldogító igent. Talán ez is indokolja, hogy foglalkozni kell a házassággal. 2012-ben a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Családbarát Önkormányzat-díjat adományozott Mosonmagyaróvárnak. Többek között ez is motívuma a házasság hete programsorozat mosonmagyaróvári indításának. A történelmi egyházak mosonmagyaróvári közösségeinek lelki vezetői kedvezően fogadták, időszerűnek és támogatandónak tartották a kezdeményezést. Ezen előzmények előrebocsátásával kezdődtek el az előkészítő munkálatok.

Az első lépések — A HH2013 mosonmagyaróvári programjait a Flesch Nonprofit Kft. szervezi. Elsőként december 2. hetében „A család” címmel egy amatőr fotópályázatot hirdetett meg. A január végén beadandó legjobb pályamunkákból februárban kiállítást szervezünk.

A fotópályázatról bővebb információ itt található

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.