Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Július 28. 23:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Jobbik

Határvédelem és migráció

Határvédelem és migráció

A Jobbik sajtóközleménye:

A nyár beköszöntével ismét egyre több migráns érkezett Magyarországra, a bajt azonban tovább tetézte Orbán Viktor találkozója Christian Kern osztrák kancellárral, amelyen a miniszterelnök kijelentette, minden olyan migránst vissza fogunk venni Ausztriából, aki Magyarország területén lépett be az Európai Unióba, és visszavisszük őket a Nyugat-Balkánra.

„Ez a kijelentés azért nagyon veszélyes, mert eddig a kormány azt hangsúlyozta, – nagyon helyesen – hogy a migránsok Görögországnál lépték át az Unió határát, nem pedig nálunk, ez pedig már az előkészítése az Ausztriából visszatoloncolt migránsok Magyarországi fogadásának.” – mondta Lipovits Máté, a Jobbik megyei frakcióvezetője. „Győr-Moson-Sopron megye esetében ez különösen veszélyes lehet, hiszen a visszatoloncolt migránsok Hegyeshalomnál vagy Vámosszabadinál torlódhatnak fel, ahol konténertáborokba szállásolnák őket, ami újabb milliárdokkal terhelné az egyébként is sok sebből vérző költségvetést, nem is beszélve a közbiztonsági és közlekedési kockázatokról, melyeket tavaly már megtapasztalhatott a lakosság!”

Lipovits Máté szerint a Balkán felé történő visszatoloncolás is kérdéses, hiszen a kerítést kikerülve ismét nálunk csapódna le a migránsok áradata, valamint épp a vajdasági magyarok életét lehetetlenítenénk el vele. Nem beszélve arról, hogy a rendőröknek és a katonáknak egy év után fogytán a motivációjuk; ezzel párhuzamosan a határsávban szolgáló rendőrök az ország más részein szükségszerűen hiányt jelentenek. Az utaztatásuk, az elszállásolásuk, az ellátásuk pedig szintén a magyar költségvetést terheli. „Ahogy korábban már számtalanszor jeleztem, a határőrség újbóli visszaállítására volna szükség a schengeni határok mentén, egész Európában, így nálunk is, de ideiglenes megoldásként helyiekből toborzott, katonai jelegű határvédelem megalkotása is költséghatékonyabb és eredményezőbb opció lehet.” – véli a párt megyei alelnöke.

A Jobbik szerint nem szavazatgyűjtő és figyelemelterelő népszavazásra van most szükség, hanem a kormány következetes kiállására a migránskérdésben! Egy éve még Orbán hangja dübörgött minden hangszóróból, hogy egyetlen migránst sem veszünk vissza nyugat felől, most pedig ennek épp ellenkezőjét látjuk. A megyei Jobbik attól tart, hogy ez a kettős játék komoly veszélyeket rejt az itt élők számára is. Szavak helyett, valódi megoldások kellenek, amiket a Jobbik évek óta javasol: határőrség felállítása, az egyértelműen gazdasági menekültek azonnali kiutasításának lehetősége, az embercsempészet elleni kemény fellépés és a befogadó táborok zárttá tétele, valamint az ideiglenes állomások megszüntetésére.

2016.07.28. Mosonmagyaróvár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.