Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 01. 13:51, kedd | Bulvár
Forrás: InfoVáros

Hat éve senkinek nem kell a 20 milliárd euró

Hat éve senkinek nem kell a 20 milliárd euró

200 ládában összesen 20 milliárd euró pihen immár hat éve a moszkvai repülőtér egyik raktárában, és csak a feladó személye ismert, címzett egyiken sincs, így nagy talány, hogy vajon kié lehet a hatalmas vagyon.

Ládánként 100-100 millió euró közötti bankjegy található abban a titokzatos szállítmányban, amelyért azóta nem jelentkezett senki, hogy lepakolták a moszkvai repülőtér egyik raktárában. A 20 milliárd euróról csupán annyit tudnak a hatóságok, hogy egy 45 éves iráni férfi adta fel még 2007-ben Frankfurtban, de nem tüntetett fel a küldemény mellett konkrét címzettet, mindössze a repülőteret írta rá a kísérő okmányokra. A titokzatos summa persze megmozgatta mindenki fantáziáját azóta, így számos elmélet kering, hogy ki lehet a jogos tulajdonos és miért nem bukkant még fel, hogy átvegye a ládákat.

A legizgalmasabbnak az a verzió tűnik, hogy a pénz a hírhedt diktátort, Szaddám Huszeint illeti meg, bár az elmélet kiötlői arra nem tudtak elfogadható magyarázatot adni, hogy miért adna fel valaki bármit is 2007. augusztus 7-én, nyolc hónappal azután, hogy 2006. december 30-án végrehajtották a bíróság által meghozott halálos ítéletet az egykori vezéren. Ennél egy fokkal hihetőbbnek látszik az, hogy egy másik vezető, Muammar Kadhafi volt a pénz címzettje, de az sem kizárt, hogy korrupt orosz tisztviselők vagy az orosz maffia gyűjtötte össze a bankókat, csak egy idő után túl veszélyes volt bárkinek magánál tartani.

Persze néhányan megpróbáltak a pénzhez jutni, jelentkezett például egy orosz székhelyű alapítvány vezetője, aki arról győzködte a hatóságokat, hogy ők legalább hasznát vehetnék a mesés vagyonnak, még ügyvédeket is keresett, hogy némi sikerdíj fejében - amit természetesen a 20 milliárd euróból fizetett volna - nyerjék meg a jótékonysági szervezetnek a ládák tartalmát, de a jelek szerint senki nem látott benne fantáziát, mert nem volt olyan jogi szakértő, aki igent mondott volna a csábító fizetségre. Sőt, még az is felmerült, hogy az alapítvány valójában egy pénzmosoda utolsó állomása lett volna, ez bevett gyakorlat a maffia köreiben - jegyezte meg a Daily Mail című brit lap.

"Talán soha nem is fog kiderülni, hogy kihez tartozik a rakomány" - állapította meg egy tisztviselő.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.