Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. November 29. 15:42, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Ha a férj jól kijön anyósával, tartós a frigy, ha a nej, akkor nem

Ha a férj jól kijön anyósával, tartós a frigy, ha a nej, akkor nem

Ha egy férj jól kijön anyósával, akkor 20 százalékkal nagyobb az esély, hogy tartós lesz a házassága, ha egy feleség van jóban az anyósával, akkor viszont 20 százalékkal kevesebb - erre a megállapításra jutottak amerikai kutatók, a Michigani Egyetem pszichológusai és szociológusai.

373 pár életútját kísérték végig 26 éven át. A vizsgálat kezdetekor az alanyok életkora 25 és 37 év között volt, és legfeljebb egy éve voltak házasok.
Az, hogy a férjek és anyósaik jó viszonya a házasságokat "tartósítja", nemigen meglepő: erősíti a kapcsot a férj és felesége között. Az viszont, hogy a nejek és anyósaik meghittebb kapcsolata rövidíthet a házasságok hosszán, igencsak meglepő és magyarázatra szoruló.
Az amerikai kutatók a 26 évnyi nyomkövetés alapján arra jutottak, hogy a jó anyóskapcsolat révén a feleségek jobban beépülnek férjeik családjaiba, ám az integrálódás egy idő után túlzott lesz, és a nejek úgy érzik, hogy anyósaik beavatkoznak ügyeikbe, ők pedig - feleségként és anyaként - nem lehetnek saját családjaik központjai, anyósaik zavarják ezt az identitásukat - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Terri Orbuch, a kutatást vezető pszichológus azt tanácsolja, hogy a feleségek "takarékosabban" számoljanak be anyósaiknak házasságuk részleteiről, és tartsanak bizonyos távolságot tőlük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.