Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. Június 22. 03:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Győr-Moson-Sopron megye bemutatkozik Münchenben

Győr-Moson-Sopron megye bemutatkozik Münchenben

Magyarország Müncheni Főkonzulátusa 2015 júniusában indította útjára a „Magyaroszág megyéi bemutatkoznak” című rendezvény-sorozatot, melynek keretében ebben az évben Győr-Moson-Sopron megye számára biztosítanak bemutatkozási lehetőséget a legnagyobb német tartomány, Bajorország fővárosában, Münchenben. Az eseményre 2017. június 22-én délután és este kerül sor a főkonzulátus épületében és kertjében. A főkonzulátus előzetes tájékoztatása szerint több száz érdeklődőre lehet számítani: a bajor parlament képviselőitől kezdve a magyar gazdaság számára fontos bajor, potenciális gazdasági partnereken keresztül a kulturális élet legbefolyásosabb személyei mellett természetesen a diaszpóra is képviselteti magát.

„Győr-Moson-Sopron megye számára megtisztelő a felkérés, így örömmel és a sokszínűség jegyében készülünk az értékbemutató programra, igyekszünk a lehető legátfogóbban bemutatni turisztikai, kulturális, gazdasági és egyéb értékeinket, a megyei településeket és a megyei nagyrendezvényeket. Bízunk abban, hogy ez a bemutatkozás hozzájárulhat a kiváló bajor-magyar kapcsolatok további erősítéséhez. A bemutatkozás előkészítésével kapcsolatos szervező munkát a Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársai végzik, ám partnereinkkel szoros együttműködésben, akiknek segítségét és pozitív hozzáállását ezúton is köszönjük” - mondta el Németh Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, majd hozzátette: „A müncheni bemutatkozásra a megye turisztikai kincseit bemutató film vetítésével, megyei értékekből álló kiállítással, termékbemutatókkal és – kóstolókkal készülünk.”

A „Győr-Moson-Sopron megye bemutatkozik” című rendezvényt Tordai-Lejkó Gábor főkonzul úr nyitja meg, majd dr. Palkovics László államtitkár úr mond köszöntőt. A megyei önkormányzat kiutazó delegációját Németh Zoltán elnök vezeti, aki a megnyitó keretében köszönti is az esemény résztvevőit. Részt vesz a bemutatkozó rendezvényen dr. Pető Péter, alelnök, a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár Bizottság elnöke is.

A program során több megyei település is bemutatkozik, kiemelten a megyeszékhely, hiszen a Győrött 2017. július 23-29. között zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál nemcsak a város, hanem természetesen Győr-Moson-Sopron megye és Magyarország számára is kiemelkedő fontosságú esemény lesz. Megmutatja értékeit a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktár: többek között neves kézművesek – kékfestő, keramikus, intarziakészítő – munkáit csodálhatják meg az érdeklődők, de a rábaközi perec kóstolására is lesz lehetőség. A megyénkben működő cégek termékei közül húskészítmények, pékáruk, sajtok kerülnek a bemutatkozó standokra, de régiónkhoz kötődő ásványvizekkel és finom borokkal is találkozhatnak a látogatók a kiállított és kóstolható termékek között. A bemutatkozáson fellelhetők lesznek a Pannonhalmi Bencés Főapátság nívós apátsági termékei is.
Az esemény keretében a Győrben gyártott Audi TT-t is bemutatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.