Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Július 18. 18:48, szerda | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Gyilkosság Győrben - Előzetes letartóztatásban a gyanúsított

Gyilkosság Győrben - Előzetes letartóztatásban a gyanúsított

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Győri Városi Bíróság azt a férfit, akit a szombati adyvárosi gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak.

A végzés jogerős, mivel sem a gyanúsított, sem a védője nem fellebbezett. a gyanúsított múlt szombaton a lakásban veszekedett az áldozattal. A férfi fojtogatni kezdte a nőt, majd törölközőt tekert a nyakára. A férfi állítása szerint az asszony még élt, amikor otthagyta. A gyanúsított 100 ezer forintot magához vett, és elvitte az asszony két mobiltelefonját is.

A 42 éves áldozatra győri panellakásában az asszony fia talált rá múlt szombaton. A helyszíni szemle idegenkezűségre utaló körülményt talált, s a vasárnapi boncolás megerősítette, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett.
A döntés indokai között említette a bűncselekmény kiemelkedően súlyos voltát és a magas - öt-tizenöt évnyi - büntetési tétel mellett azt, hogy a férfit rejtőzködése során fogták el, újabb szökésének veszélye szabadlábon hagyása esetén fennállna. Feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása "hátrányosan befolyásolná a büntetőeljárás zavartalan lefolytatását".

Károlyi Zoltán, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón közölte, előző nap Vácon fogták el a győri gyilkossággal gyanúsított 41 éves férfit. A férfi a kihallgatása során - feladva kezdeti tagadását - beismerte, hogy megfojtotta a nőt, akivel másfél évig együtt élt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.