Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Október 30. 08:55, vasárnap | Bulvár
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Gyanús por miatt kiürítették a Metropolitan operaházat - valószínűleg emberi hamvakat szórtak szét

Gyanús por miatt kiürítették a Metropolitan operaházat - valószínűleg emberi hamvakat szórtak szét

New Yorkban szombaton este kiürítették a Metropolitant, mert valaki gyanús fehér port szórt be a zenekari árokba; a rendőrség pár óra múlva közölte, hogy valószínűleg emberi hamvakról van szó.

A világhíres operaházban szombaton éppen Gioachino Rossini négy felvonásos operáját, a Tell Vilmost adták elő - több mint 80 év után először -, amikor a második szünetben Sam Neuman, a Met szóvivője bejelentette, hogy felfüggesztik az előadást, mert valaki a nézőtér soraiból ismeretlen, de gyanús port szórt be a zenekari árokba.

Az operát azonnal kiürítették és kihívták a New York-i rendőrség terrorellenes csoportját. Mentő is megjelent, és a rendőrség szóvivője szerint egy vendég ellátásra szorult. Azt azonban nem közölte, hogy a rosszullétnek volt-e köze az ismeretlen fehér porhoz. A zenekar tagjai közül senki nem panaszkodott rosszullétre. Egyelőre senkit nem tartóztattak le, a rendőrség keresi a port szétszóró nézőt.

A Metropolitan törölte a szombat éjjelre tervezett másik Rossini-darabot, az Egy olasz nő Algírban című két felvonásos opera előadását.

Pár órával a történtek után John Miller, a New York-i rendőrség helyettes vezetője sajtótájékoztatón jelentette be: valószínűleg emberi hamvakról van szó. Tanúvallomásokból kiderült, hogy egy férfi néhány nézővel közölte: kifejezetten azért érkezett a Metropolitan operába, hogy ott szétszórja mentorának hamvait. A rendőrség már tudja, ki az illető, de még keresi. Miller közölte: bár a port egyelőre még vizsgálják, de ha be is bizonyosodik, hogy emberi hamvakról van szó, a rendőrség nem lát benne bűncselekményre utaló jeleket. Igaz, tette hozzá, emberi hamvak bevitele az operaházba valószínűleg sérti az egészségügyi előírásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára