Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 02. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

FUTURA KÖZPONT - nagy dobásra készül Mosonmagyaróvár

FUTURA KÖZPONT  -  nagy dobásra készül Mosonmagyaróvár

„Időnként kell egy nagyot dobni\\\" - mondta Nagy István, Mosonmagyaróvár polgármestere.A nagy dobás pedig nem más, mint a nagyrészt európai uniós támogatásból épülő FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont.

A másfélmilliárd forintból épülő beruházásra Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata csaknem 1,3 milliárd forint támogatást kapott az Európai Uniótól. Nagy István kifejtette: az új komplexum nem csak szórakoztatni, hanem tanítani is akar. Mint mondta, a FUTURA-ban mindazzal találkozhat a látogató, amitől valaha is félt, vagy amit csodált vagy éppen tisztelt. A négy őselem - a tűz, a víz, a levegő és a föld - képezi ugyanis a rendkívüli kiállítás szintjeit, visz életet a háromszáz éves műemlék gabonaraktárba. Itt tanulmányozhatják az érdeklődők a természet törvényszerűségeit, csodáit és kérlelhetetlenségét.

A régi magtárat századokkal ezelőtt nevezték el a mosonmagyaróváriak FUTURA-nak. Neve mára üzenetté vált, hiszen az angol nyelvben a jövőre utal és most kiváló elnevezése ennek a rendhagyó, modern élményközpontnak, amely nemcsak a változatlant, vagyis a természeti törvényszerűségeket tárja majd az érdeklődők elé, hanem a jövő; azaz a világűr és az űrutazás, a XXI. századi ember életébe is igyekszik bepillantást nyújtani. Ebből még az augusztusi megnyitó előtt ízelítőt kaphatnak az érdeklődők, mert a március elsejétől kezdődő Utazás Kiállításon a Szigetköz Turizmusáért Egyesület külön standján a FUTURA mobil planetáriuma viszi majd virtuális űrutazásra a látogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.